Miletić: Odbijanjem našeg prijedloga Zakona Vlada je službeno pozvala na normalizaciju ustaštva

 

PULA – Predsjednik IDS-a Boris Miletić danas se osvrnuo na stav Vlade RH, koja je predložila Saboru da ne prihvati  prijedlog IDS-a, PGS-a i Liste za Rijeku o dopuni Kaznenog zakona koja se odnosi na sankcioniranje propagiranja nacističkog, fašističkog i ustaškog režima.

Izjavu predsjednika IDS-a dostavljamo u nastavku:

„Današnjim potezom Vlada je službeno pozvala na normalizaciju ustaštva u hrvatskom javnom prostoru. To je potez bez presedana u suvremenoj Europi! Zbog toga ćemo o svemu odmah informirati zastupnike u Europskom parlamentu, kao i sve relevantne institucije. Siguran sam da Hrvatska, sasvim opravdano, može očekivati oštru međunarodnu reakciju.

 Osuda ustaštva nije političko nego civilizacijsko pitanje, a Vlada je danas jasno rekla da se ne želi obračunati s fašističkim zlom koje je odnijelo desetke tisuća života, koje je ubijalo i slalo ljude u logore samo zato jer su druge vjere ili nacionalnosti. Time je zadala brutalan udarac demokraciji i širom otvorila vrata mržnji, netoleranciji i šovinizmu.

 Sad je sve na  zastupnicima. Antifašizam je jedan od temelja slobodne Europe – ne želim vjerovati da će Hrvatski sabor to dovesti u pitanje!“ – Predsjednik IDS-a Boris Miletić

Pin It on Pinterest