Eleonora Lenić i Alina Subašić pobjednice županijskog natjecanja u čitanju naglas

 

Središnjoj knjižnici 3. studenog 2017. godine održano je županijsko natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovne škole.

Čitalačke snage odmjerilo je ukupno 6 najuspješnijih učenika gradskih i općinskih natjecanja u čitanju naglas: Eleonora lenić iz OŠ Vidikovac Pula, Antonia Tušćan iz OŠ Milana Šorge Oprtalj i Sara Zukić iz OŠ “Ivo Lola Ribar” Labin u mlađoj kategoriji te Dino Peruško iz OŠ Matije Vlačića Labin, Alina Subašić iz OŠ Veli Vrh Pula i Marko Šepić iz OŠ Milana Šorge Oprtalj u starijoj kategoriji.

Učenike su za natjecanje pripremile mentoriceBranka Mamula, Emanuela Antonac, Ivana Griparić Fable, Klaudia Blašković, Jasna Žabčić i Sanja Petrov Vlahović.

Natjecanje u čitanju naglas provodi se u dvije starosne kategorije: mlađa (učenici 3., 4. i 5. razreda) i starija (učenici 6., 7. i 8. razreda). Natjecatelji predstavljaju knjigu po vlastitom izboru, uz preporuku učitelja mentora, školskog ili dječjeg knjižničara, a u obzir dolaze isključivo prozna djela hrvatske i strane književnosti primjerena uzrastu natjecatelja.

Koji će učenici predstavljati Istarsku županiju u Sisku na 5. nacionalnom natjecanju u čitanju naglas odlučila je četveročlana prosudbena komisija: Aleksandar Bančić, dramski pedagog iz Dramskog studija Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula, Sandra Išić, učitelj radni terapeut iz Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, Nadija Crkvenac, knjižničarka Dječjeg odjela Gradske knjižnice i čitaonice Pula, i Ivor Muješić, prošlogodišnji pobjednik županijskog natjecanja u čitanju naglas u mlađoj kategoriji i dobitnik nagrade publike na nacionalnom natjecanju..

Natjecanje u čitanju naglas peti se put održava u Mjesecu hrvatske knjige u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva – Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež i Narodne knjižnice i čitaonice “Vlado Gotovac” Sisak. Ova se nacionalna akcija organizira s ciljem poticanja i popularizacije knjiga, čitanja i čitanja naglas, razvijanja ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena, unapređenja čitalačkih sposobnosti učenika, naglašavanja čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja, poticanja usmenog izražavanja i razvijanja motivacijskih sposobnosti.

Eleonora Lenić i Alina Subašić predstavljat će Istarsku županiju na nacionalnom natjecanju u čitanju naglas u Sisku

Pin It on Pinterest