EUROPSKO PRVENSTVO U BOĆANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM

 

KOMAR I OSMANOVIĆ PETI U PARU – KOMAR SEDMI POJEDINAČNO NA EUROPSKOM PRVENSTVO U BOĆANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Član i članica našeg Kluba, Davor Komar i Melisa Osmanović, kao članovi Hrvatske boćarske reprezentacije na Europskom prvenstvu u boćanju za osobe s invaliditetom u Portugalu, osvojili su 5. mjesto u paru.

Ujedno je Davor Komar u pojedinačnom natjecanju osvojio 7. mjesto, a Melisa Osmanović 21. mjesto.

Komar je u pojedinačnom razigravanju pobijedio ‘novopečenog’ Europskog prvaka u paru, portugalca Manuela Cruza, ali to nažalost nije bilo dovoljno za njegov prolazak dalje.

Ovo je ujedno i najveći ikada postignuti rezultat na Europskom prvenstvu od strane hrvatskih boćara s invaliditetom.

Na Europskom prvenstvu sudjelovale su 22 europske zemlje, odnosno 119 boćara/boćarica s invaliditetom.

Inače su Komar i Osmanović ostvarili pravo na sudjelovanje na svjetskom prvenstvu u Liverpulu slijedeće 2018. godine, gdje po pozivu sudjeluje maksimalno 16 najjačih svjetskih boćarskih reprezentacija.

Dvoje naših najtrofejnijih Hrvatskih boćara, Komar i Osmanović sa Europskog prvenstva putuju direktno u Požegu na KUP Hrvatske pojedinačno, koje će se održati 03.-04- studenog 2017. godine, gdje također očekujemo minimalno dva plasmana među prva tri mjesta.

Nakon KUP-a u Požegi, slijedi završno 4. kolo prvenstva Hrvatske koje će se održati u domaćinstvu našeg Kluba u Puli 18. studenog 2018. godine u sportskoj dvorani Osnovne škole ‘Veli Vrh’, sudjelovanje na međunarodnom prvenstvu Poljske od 30.11. do 03.12.2017. godine, te nacionalni memorijalni turnir u Velikoj Gorici, čime ujedno završava i boćarska sezona 2017.

BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’

 

Pin It on Pinterest