Nikad bogatiji „Prosinac u Puli“ donosi 200 zabavnih programa na 50 različitih lokacija!

 

Bogat program tradicionalne manifestacije „Prosinac u Puli – Dicembre in città“ i ove će godine građanima Pule i sve brojnijim posjetiteljima ponuditi obilje kulturnih i zabavnih manifestacija, programa, predstava i koncerata.

Među čak 200 programa na 50 različitih lokacija u gradu, brojni su koncerti, predstave i radionice namijenjene najmlađima, a nezaobilazna je Čarobna šuma na Giardinima uz Kućicu Djeda Mraza i veselu svjetlosnu rasvjetu. U sklopu Rocktarate na trgu Portarata održat će se 15 koncerata domaćih izvođača, a na Trgu Forum će u Novu će nas godinu uvesti Prljavo kazalište uz Night Express i nezaobilazni vatromet.

Program je predstavljen na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazio zadovoljstvo i pohvalio izvrsnu dugogodišnju suradnju gradskih institucija, udruga i pojedinaca, koji svojim kreativnim programima pridonose prepoznatljivosti manifestacije. „Upravo susret i skup takvih programa, kojih je ove godine čak 200, Pulu čine prepoznatljivom, a građanima nude raznovrsnu blagdansku ponudu za sve uzraste; sastavljenu od glazbenih događanja, izložbi, sajmova, kazališnih predstava, radionica, kulinarskih pa i sportskih programa. Vjerujem da će posebice uživati najmlađi kojima je namijenjeno više od 80 programa, a ponajviše preobrazba Giardina koja će se pretvoriti u „Čarobnu šumu“ i u prosincu im biti najzanimljiviji svjetleći gradski park, popraćen prepoznatljivim sajamskim kućicama s prigodnom, blagdanskom ponudom. Klizalište je već postalo tradicionalno okupljalište brojnih naših sugrađana koji u zimskim mjesecima imaju još jedan sadržaj gdje se mogu dobro provesti i zabaviti u gradu. Ove će godine klizalište biti smješteno na Trgu kralja Tomislava i sasvim sigurno upotpunit će ukupni adventski doživljaj u našem gradu,“ kazao je gradonačelnik zahvalivši se sponzorima manifestacije.

 

 

Ivan Glušac, ravnatelj Pula Sporta, nadovezao se na novu lokaciju klizališta Trg kralja Tomislava, i obavijestio javnost da je otvorenje predviđeno 30. studenog u podne, te da će biti otvoreno do 14. siječnja, svakodnevno od 9 do 22 sata, (dok će24.,25., 31.12, i 1.1. imati prilagođeno radno vrijeme). „U suradnji s pulskim školama i vrtićima, ali i predškolskim i školskim institucijama cijele Puljštine, organizirano je besplatno klizanje, a cijene ulaznice i najma klizaljki su na razini prošlogodišnjih,  koje su ujedno i najpovoljnije u čitavoj zemlji.“ Na klizalištu će se upriličiti i doček Nove godine za najmlađe, 31. prosinca u podne, uz nastup grupe GelatoSisters.

Direktorica marketinga i prodaje Arena Hospitality Group, Manuela Kraljević, iskazala je da je potpora Arenaturista sad već tradicionalna, te da podupiranjem kulturnih događanja Arenaturist ujedno doprinosi pulskom imidžu i dodatnoj ponudi i tijekom izvansezonskih znanih aktivnosti.

 

 

Ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival, kojemu je i povjerena cjelokupna organizacija prosinačkog programa, predstavila je hodogram programa, izuzetno dobar odaziv udruga, pojedinaca i institucija koji su iskazali interes za manifestaciju, ali i  novine poput svjetleće jelke na Portarati, dodatno ukrašavanje grada,tekoncept Čarobne šume na Giardinima. Izdvojila je i popularnu Rocktaratu i Seasplash platformu sa glazbenim koncertima, a ukupno će tijekom prosinca biti 75 glazbenih događanja. Posebice je zahvalila sponzorima manifestacije, Zagrebačkoj banci i Arenaturistu, te Pulaparkingu, Pulaprometu, Pula sportu i Bunarini na izvrsnoj suradnji. Podsjetila je da se cjelokupni program može pronaći na mrežnoj stranici www.prosinacupuli.hr te da će se svakodnevno promovirati i na društvenim mrežama. Zahvalila se predlagateljima programa na dostavljenim prijedlozima i zaželjela dobar Prosinac u Puli svim suorganizatorima i posjetiteljima

Pin It on Pinterest