13. Dani mladog maslinovog ulja – XIII Giornate dell’olio d’oliva novello

 

Još danas imate vremena posjetiti 110 izlagača pod velikim šatorom 13. Dana mladog maslinovog ulja u Vodnjanu.

Gastronomski doživljaj, mjesto susreta prijatelja, porodica i poslovnih partnera, dobra vina, izvrsna hrana, autohtoni proizvodi, gosti iz šire regije te proizvodi koji se svakako na neki način povezuju s maslinovim uljima.

Maslinova ulja, pogotovo mlada maslinova ulja, imaju centralno mesto na ovoj manifestaciji i tu ih u Vodnjanu možete degustirati, upoznati, kupiti, i zavoljeti ako još niste.

Na Danima mladog maslinovog ulja predstavljaju se sve gastronomske priče od predjela, glavnih jela, mesa, ribe, tjestenine, sve do slastica, čak i sladoled, koje začinimo zdravim mladim maslinovim uljima. Noviteti su ove godine avanture u smjeru street food hrane koja se itekako može povezati s maslinovim uljima.

Red druženja i zabave, red gastronomije, pa edukacija, radionica i upoznavanja novih informacija s područja proizvodnje maslinovih ulja … sve tako redom još sutra možete doživjeti pod 1700 metara kvadratnih velikog šatora u Vodnjanu.

Vodnjanština je već desetljećima područje proizvođača vrhunskih maslinovih ulja koja su rezultat rada vrijednih ljudi te zajedničke vizije i usmjerenosti prema izvrsnosti. Brojni su izlagači koji su i ove godine sa svojim maslinovim uljima ušli u svjetski vodič ekstra djevičanskih maslinovih ulja Flos Olei 2018

Trinaestu po redu međunarodnu manifestaciju Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu organizirao je Grad Vodnjan-Dignano, a suorganizatori su Turistička zajednica grada Vodnjana-Dignano, LAG južne Istra, udruga Agroturist Vodnjan-Dignano, Poljoprivredna zadruga Vodnjan-Dignano te tvrtke Castelier i Contrada. Pokrovitelj manifestacije je Istarska županija, a glavni sponzori su Croatia osiguranje i tvrtka Fusio.

Dođite u Vodnjan! Vrata velikog šatora otvorena su još danas, u nedjelju od 10 do 20 sati. 

Ulaz na manifestaciju je besplatan!

Detaljan program 13. Dana mladog maslinovog ulja potražite www.dmmu.info .

Pin It on Pinterest