Pirotehnika i vrijeđanje igrača obilježili jučerašnju utakmicu NK Istre 1961 protiv Hajduka

 

Na stadionu ”Aldo Drosina” u Puli, 19. studenoga od 18 do 20 sati, odigrana  je nogometna utakmica između NK “Istra 1961” i HNK “Hajduk”, koju je pratilo oko 3.100 posjetitelja, od kojih oko 1.100 pripadnika navijačke skupine gostujuće momčadi i stotinjak pripadnika navijačke skupine domaće momčadi.

Neposredno prije, za vrijeme i nakon nogometne utakmice, u gradu nisu zabilježeni sukobi ni druga protupravna ponašanja pripadnika navijačkih skupina. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, policijski službenici postupali su prema 20-godišnjem  navijaču gostujuće momčadi, koji je na južnu tribinu pokušao unijeti pirotehničko sredstvo (baklju). Protiv njega podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Za vrijeme odigravanja utakmice, navijači gostujuće i domaće momčadi na tribinama su zapalili 41 pirotehničko sredstvo, od čega su 23 baklje bacili na teren. Na južnoj tribini, prilikom paljenja pirotehničkih sredstva, lakše je ozlijeđen jedan maloljetnik, koji je zadobio opekotine na licu i rukama. Osim toga, došlo je i do protupravnog ponašanja neutvrđenog  broja gostujućih navijača, koji su izvikivali riječi neprimjerenog sadržaja. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati sve okolnosti kako bi poduzeli radnje iz svoje nadležnosti.

Pin It on Pinterest