U ŽK Pula održana radionica o upravljanju timovima

 

HGK Županijska Komora Pula za svoje je članice 30. studenog organizirala radionicu “Inovativno upravljanje timovima”.

Kako se pravilno pozicionirati unutar tima? Kako postaviti ciljeve? Kako pravilno zauzeti svoju ulogu u timu? – Sve to samo su neka od pitanja na koja su brojni okupljeni sudionici dobili odgovor na ovoj edukaciji čiji je cilj bio poduzetnicima olakšati postizanje uspješne suradnje s vlastitim poslovnim timom.

Radionicu je vodio mr.sc. Darko Sambol, psiholog savjetnik i stručnjak za razvoj osobne izvrsnosti i upravljanje ljudskim resursima kroz individualni i grupni coaching. Posljednjih 17 godina zaposlen je u različitim projektima gdje uspješno povezuje znanja iz psihologije, menadžmenta i ona stečena na MBA – Cotrugli Business School, te istovremeno ima privatnu ordinaciju u Rijeci u kojoj radi individualni coaching.

– Tema današnje edukacije jest inovativno upravljanje timovima. Okupljenima će biti prikazani neki netipični načini o tome kako se može upravljati timovima, jer naime, danas sve važne organizacije rade u timovima s obzirom da moraju imati članove koji su komplementarnih znanja i vještina. Traži se dinamika, traži se multidisciplinarnost, a jedan čovjek ne može raditi sve. Inače, timovi su kao živi organizam. Metaforički rečeno, oni trebaju i hranu i vodu. To znači da u njima treba imati riješene odnose, čistu komunikaciju, dobro upravljanje konfliktima i slično. Mi ćemo sve to danas pokušati prikazati kroz nekoliko vrlo zanimljivih i kreativnih tehnika poput tehnike projekcije osobnih i poslovnih ciljeva za timove, tehnike preispitivanja uloga u timu, prikazat ćemo zanimljive primjere umrežavanja na temu upoznavanja članova tima te ćemo pokazati kako se na kreativan način mogu formirati timske grupe i podgrupe u velikim tvrtkama – istaknuo je Darko Sambol.

A ova radionica, kao dio višegodišnjeg programa „Poduzetničko učenje“ Županijske komore Pula, nije bila namijenjena isključivo poduzetnicima koji nastoje postići uspješnu suradnju s vlastitim poslovnim timom. Radionica je bila namijenjena i tvrtkama čiji su timovi već postigli zavidnu razinu izvrsnosti uz mogućnosti daljnje nadgradnje. Jedna od takvih zasigurno je i uspješna pulska tvrtka Uniline d.o.o.

– Na današnjoj radionici čuli smo mnogo toga što zaposlenici Unilinea već znaju jer su prisustvovali na velikom broju edukacija ovog tipa. Stoga, sad nam ostaje samo ono najvažnije, a to je da se voditelji uistinu i pridržavaju svih stečenih znanja. Jednostavno rečeno, pritom je najbitnije da voditelj tima zna voditi tim onako kako treba, a to znači da shvaća da biti voditelj nije samo titula. Zadaća dobrog voditelja je osposobiti ljude da zajednički rade tako da učini djelotvornima njihove snage, a slabosti nevažnima.Uspješnost dobrog voditelja mjeri se i napredovanjem njegovih djelatnika– komentirala je Zorica Juras, voditeljica odijela Salda konti dobavljača u financijama pulskog Uniline-a d.o.o.

Pin It on Pinterest