Otvorenjem klizališta na Verudi započeo “Prosinac u Puli”

 

Novouređeni Trg kralja Tomislava na Verudi pretvoren je u zabavno, popularno klizalište za građane koje će biti otvoreno tijekom cijelog prosinca pa sve do 14. siječnja 2018. godine. U suradnji s pulskim školama i vrtićima, ali i predškolskim i školskim institucijama cijele Puljštine, organizirano je besplatno klizanje, a cijene ulaznica i najma klizaljki na razini su prošlogodišnjih te su ujedno i najpovoljnije u čitavoj zemlji.
“Ovogodišnji blagdanski program još je bogatiji od onog prethodne godine. Za građane smo pripremili ukupno 200 programa na 50 različitih gradskih lokacija, a pritom smo najviše mislili na naše najmlađe sugrađane kojima želimo dodatno uljepšati najčarobnije razdoblje u godini“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Robert Cvek te naglasio kako će klizalište biti svakodnevno otvoreno od 09:00 do 22:00 sata (dok će 24., 25., 31.12, i 1.1. imati prilagođeno radno vrijeme).
Nakon klizanja, građani su sa zamjenikom gradonačelnika pohrlili prema Giardinima gdje je službeno upaljena i adventska rasvjeta što je obilježilo početak zimskih radosti, odnosno Prosinca u gradu. U sklopu paljenja adventske rasvjete, na Trgu Portarata je po prvi puta oživjelo i digitalno božićno drvce.

 

Ove godine nas očekuje i već tradicionalna Rocktarata u sklopu koje će se održati 15 koncerata tijekom kojih će se osigurati nesmetan prolazak pješaka zatvaranjem Giardina za prometovanje. Kako bi svim građanima omogućili brzi dolazak u centar grada tijekom cijeloga prosinca Pulapromet je osigurao besplatan prijevoz putnika na svim gradskim autobusnim linijama u razdoblju od 17 sati do ponoći.

Cjelokupni program može se pronaći na internet stranici www.prosinacupuli.hr.

Fotogalerije sa otvorenja klizališta te paljenja adventske rasvjete možete pogledati na linkovima;

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1363161240462621

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1363132487132163

 

Pin It on Pinterest