Otvoren 23. Sa(n)jam knjige u Istri

 

U Domu hrvatskih branitelja u Puli danas je svečano otvoren 23. San(j)am knjige u Istri. U sklopu otvorenja nastupio je proslavljeni hrvatski glazbenik Darko Rundek i violinistica Isabel, a sajam je zatim otvorio hrvatski književnik Igor Mandić koji je istaknuo sve posebitosti pulskog sajma koji se ove godine održava s glavnom temom Intime. Svečanom otvorenju su uz direktoricu Sa(n)jma knjige u Istri Magdalenu Vodopiju, prisustvovali i zamjenica gradonečelnika Elena Puh Belci i zamjenik župana Istarske županije Fabrizio Radin.

Uz glavnu temu pod nazivom Intime, tu je i regionalni program Hercegovina čitate poseban program À propos. Na Sa(n)jam dolazi oko 250 izdavača, što je najviše u posljednjih deset godina. Najavljuju velike popuste, od 10 do 70 posto, kao i dodatne akcije koje će svakodnevno nuditi kao iznenađenje kupcima. Također, većina nakladnika imat će poseban dio štanda na kojem će nuditi akcijske cijene.

 

 

U prodaji, ovogodišnji fokus bit će na znanstvenoj knjizi. Respektabilan prikaz znanstvenog i stručnog izdavaštva koji će publika moći vidjeti na Sajmu nastao je u suradnji s Grupacijom nakladnika stručne i znanstvene literature. Ova Grupacija okupila je ukupno oko 40 malih i velikih nakladnika iz cijele Hrvatske koji će imati „znanstvenu knjižaru na Sajmu“, u dijelu Crvenog salona. Urednica kataloga je Petra Lukež, a vizualno ga je oblikovao Mauricio Ferlin, koji je već tradicionalno autor vizualnog identiteta Sajma.

Među izdanjima gotovo cijele hrvatske nakladničke scene koja će biti u ponudi na pulskom Sajmu, izlagat će i oko 50 istarskih izdavača. Dolaze i nakladnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije. U ponudi će biti i velik izbor literature na engleskom jeziku, od dječje književnosti do beletristike. Svaki dan na Sajmu bit će kao iznenađenje kupcima organiziran i Happy hour, posebne akcije s  popustima na određene vrste knjiga.

Photo galerija na linku;

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1363888033723275

 

Pin It on Pinterest