Rani gol i crveni karton za slavlje Riječana

Piše: Stefan Bošnjak

U 9. kolu  1. Hrvatske telekom prve lige, Na Aldo Drosini imali smo prvi derby „della Učka“ u kojem se već tradicionalno sastaju Istra 1961 i Rijeka. Susret je obilježio rani pogodak gostiju i sumnjivi crveni karton za Rijekinih 0 – 3.  

Istra je utakmicu otvorila u „grču“ što je Rijeka vrlo dobro iskoristila te je svoj visoki pritisak i trud okrunila plodom već u ranoj fazi utakmice, u 5′. Acosty je ubacio sa desne strane za Andrijaševića koji puca u blok, lopta se odbija do Puljića koji puca u Čondrića a zatim odbijena lopta dolazi do Andrijaševića koji sa 5 metara pogađa mrežu za vodstvo Rijeke 0 – 1. Prvih desetak minuta gosti su dominirali te je ne terenu prevladavala samo jedna momčad. U 16′ Istra se „probudila“ te je prvi puta kvalitetno izašla prema naprijed. Gržan je ubacio za Galileu koji glavom puca pored gola. Sljedećih nekoliko minuta nije bilo prilika ali Istra je djelovala puno ofenzivnije te je pokušavala doći do izjednačujućega pogodka sa više igrača u završnici. U 30′ Pavić je pokušao snažnim polu ubačajem polu udarcem, ali njegov udarac brani Prskalo. Nekoliko minuta kasnije pokušao je i Perić Komšić sa lijevom nogom ali njegov udarac sa lakoćom brani Prskalo. Nekoliko prilika stvorila je i Istra, pa je još jednom u 34′ Grujević pokušao sa desne strane ali lopta odlazi pored gola. U 35′ Gržan je oduzeo jednu loptu igračima Rijeke, te u nastavku napada lopta dolazi do Lončara koji puca preko gola. U 40′ možda trenutak koji je usmjerio utakmicu u samo jednome smjeru. Ivančić je privukao na sebe obranu Rijeke i pao, glavni sudac utakmice prosudio je da se radi o simuliranju, a kako je Ivančić već imao žuti karton, sudac mu je pokazao drugi žuti i Istra je ostala sa igračem manje do kraja utakmice. U 45′ crveni karton plaća svoj danak. Po lijevoj strani prošao je Andrijašević te dao za Lončara koji sa ruba kaznenog udarca pogađa za 0-2.

U Drugome poluvremenu brojčana nadmoć Rijeke prevladava pa se tako težište igre prenijelo na Istrinu polovicu terena. U 57’ Andrijašević prima loptu u kaznenom prostoru Istre, ali puca ravno u Čorića. Minutu kasnije pokušava Ćuže za Istru, ali puca ravno u Prskala. Rijeka je uzvratila u 58’ preko Halilovića koji puca snažno pored gola. Pokušavala je Istra zabiti barem jedan gol pa je u 61′ Grujević ubacio sa desne strane a Bosančić ostaje sam te puca glavom visoko preko gola. U 64’ Lončar snažno puca sa dvadesetak metara, a Čondrić još bolje brani! U 66’ odbijena lopta iz kornera dolazi do Župarića koji iz prve puca sa 25 metara, ali lopta ide preko gola. U 72’ nakon kontra napada lopta dolazi do Ćužea koji gađa suprotni kut, ali lopta odlazi daleko od gostujućeg gola. U 77’ kompliciraju igrači Istre u završnici te gube loptu, u nastavku kontra napada Rijeke lopta dolazi do Murića koji vrhunski pogađa suprotni kut za 0 – 3. U 92’ Condrić se poigrava i gubi loptu, ona dolazi do Župarića koji daje za Čolaka, a on pogađa stativu. Bila je to posljednja prilika na utakmici.

Bila je ovo najlošija utakmica Istre 1961 u ovoj sezoni te nije ni približno izgledala onoj momčadi koja je igrala protiv Europskog Dinama. Puno pogrešaka u fazi obrane te loša kreacija u napadu doveli su do potpuno zaslužene pobjede gostiju. Istra 1961 svoju sljedeću utakmicu u nedjelju 29.9.2019. protiv Hajduka, te će joj sasvim sigurno trebati velika podrška i vjetar u leđa sa tribina. Utakmica sa Hajdukom igra se u 19:00h.

Istra 1961: Čondrić 5.5, Bosančić 5.5, Gržan 6.0 (od 84′ Franić), Galilea 5.5, Komšić 5.5 (od 60′ Obeng 5.5), Ivančić 5.5, Grujević 6.0, Lončar 5.5 (od 74′ Močinić 5.5), Pavić 6.0, Ćuže 6.0, Tomašević 5.5.

Rijeka: Prskalo, Kvržić, Halilović (od 78′ Pavičić), Župarić, Acosty (od 59′ Murić), Andrijašević, Gorgon, Puljić (od 73′ Čolak), Escoval, Tomečak, Lončar.

Pin It on Pinterest