‘I S T R I J A N I ‘ DVA ZLATA I BRONCA

 

Jutros su se iz Poljskog grada Konopiska vratili boćari i boćarice našeg Kluba. Sa istima su u naš Klub stigla i dva zlata i bronca. Igrač Kluba Davor Komar iz Pule, bez ijednog je poraza rezultatima 11:1, 8:1, 8:2 i
16:0 u ‘njegovoj’ kategoriji BC4 (pojedinačno) osvojio 1. mjesto, odnosno zlato. Komar je također osvojio i 1. mjesto (zlato) bez ijednog poraza rezultatima 12:0, 3:2, 10:2, 3:1 i 11:1 i u ‘otvorenoj’ kategoriji (pojedinačno) u kojoj su se susreli prvo i drugo plasirani po svim kategorijama, po čemu je ovo natjecanje bilo dosad jedinstveno. Komaru je to ujedno i četvrto zlato u posljednje tri godine na navedenom turniru koji je
postao tradicionalan, a prošle se 2016. godine Komar ‘okitio’ i titulom prvaka Poljske u boćanju za osobe s invaliditetom.

Broncu (3. mjesto) u svojoj BC5 kategoriji, kući u Lindar donio je član Kluba Adriano Stihović. Stihoviću je to ujedno i treća bronca sa posljednja tri turnira odigrana upravu u poljskoj Konopiski.
U kategoriji BC5 iz našeg Kluba natjecali su se i članica Sabina Brezac iz Valbandona, članica Marina Relić iz Kanfanara i član Kluba Emir Jahović iz Ližnjana, sa osvojenim 6., 7. i 8. mjestom. Iako dobar plasman naših troje igrača, isti je mogao biti i mnogo bolji da se naši igrači odmah u prvom krugu nisi susreli jedni protiv drugih, što je automatski izbacilo dvoje naših igrača od mogućeg plasmana među prvih troje.

Nakon ovog prvenstva, naš Klub broji 137 pehara/medalja (1, 2 i 3 mjesta) na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, čime nastavljamo našu jedanaestu godišnju dominaciji u boćanju za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, kao najtrofejniji boćarski Klub osoba s invaliditetom. Trenutno u ovo 2017. boćarskoj sezoni ‘brojimo’ 28 osvojenih pehara/medalja!

Ovu vrlo aktivnu sportsku sezonu 2017., završavamo već ovog vikenda (08.-09.12.2017.) na nacionalnom Memorijalnom turniru ‘Marjan Dobrinčić’ u Velikoj Gorici, gdje će se naš Klub natjecati sa 8 igrača našeg Kluba. Na turniru očekujemo osvajanje minimalno tri medalja/pehara.

BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’

 

Pin It on Pinterest