Brtonigla će proslaviti blagdanske radosti u intimnoj atmosferi

 

9. prosinca u 16 sati u Brtonigli počinje božićna idila u sklopu Božićnog sajma, koji će se za razliku od prijašnjih godina održati na otvorenom.

    U intimnoj atmosferi, na malom brtoniškom trgu desetine štandova pružati će posjetiteljima prigodnu božićnu ponudu autohtonih jela i pića, rukotvorina i ostaloga.

    Dodatnom ugođaju pridonijeti će posebno ukrašen ambijent i gorionici, a za one najzimogroznije, osim vatre, grijati će ih kuhano vino i vruće kestenje.

    Istoga dana u 17 sati kreće predstava u režiji glumaca Istria Inspirit koji će ispričati priču o Djedu Božićnjaku kojemu su se polomile saonice iznad Pazinske jame i mora što prije izaći iz ponora kako bi stigao podijeliti sve poklone. Pritom sreće mnogo likova iz istarske mitologije, poput orka, Velog Jože, vila, macmaliće i štrigu iz Savičente.

    Predstava će se također održati na otvorenom, a nakon nje uslijediti će nastup galzbene skupine Pop Gunz, koja će zabavljati prisutne do kasnih večernjih sati.

   Slijedećeg dana sajam će biti otvoren od 16 do 21 sat, a kraj istoga obilježiti će veselje i glazba uz grupu Febra band.

   Božićni sajam predstavlja tek početak prosinačkih događanja u Brtonigli, jer u pripremi je Priredba učenika „ Centra studija klasične glazbe koja će se održati 14.prosinca s početkom u 18 sati u prostorijama Zajednice Talijana Brtonigle.

     Nekoliko dana kasnije, tj. 17. prosinca, održati će se Završna predstava aktivista istoimene zajednice, također u 18 sati, dok tri dana pred Božić, točnije 22. prosinca u 17 sati polaznici brtoniškog vrtića i brtoniških osnovnih škola izvesti će Božićnu predstavu.

     Ulaz na sajam i predstave neće se naplaćivati.

Pin It on Pinterest