Održana sportsko-edukativna akcija “Baci drogu u koš”

 

Povodom mjeseca borbe protiv ovisnosti na Portarati se petu godinu zaredom održala  sportsko-edukativna akcija “Baci drogu u koš”.

U ime Grada Pule akciji se odazvala zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci i pročelnica UO za društvenih djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović.

„Od srca zahvaljujem partnerima i svima koji podupiru ovu hvalevrijednu akciju jer samo složni možemo pobijediti lošu stranu ovisnosti. Pozivam sve da se okrenu sportu i da zajedno radimo na tome da droga završi u košu.“kazala je Puh Belci.

Manifestaciji su se pridružili osim predstavnika Grada i predstavnici policijske uprave istarske te istaknuti sportaši i učenici sedmih i osmih razreda osnovnih škola.

Na početku manifestacije, u revijalnom ispucavanju slobodnih bacanja okušala se zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci a zatim i ostali sudionici.

Akcija je okupila i brojne sportaše među kojima su Lara Kliba i Robert Klačar iz Judo kluba Istarski borac Pula, Zelg Galešić i Teo Mikelić iz Kickboxing i MMA kluba Trojan Istra Pula, profesionalni boksač u poluteškoj kategoriji Marko Čalić te Bojan i Boris Mišković iz Kickboxing kluba Budokai Rovinj.

Istarska županija prije četrnaest godina prepoznala je važnost prevencije u borbi protiv ovisnosti i pokrenula medijsku kampanju BJEŽI!VIA! koja je od svojih početaka do danas mijenjala oblike, sredstva i platforme promocije, ali misija i ciljevi ostali su isti. Oduvijek je postojala težnja društvene zajednice za usklađenim normativnim djelovanjem svih njezinih članova.

Foto galerija na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1369323603179718

 

Pin It on Pinterest