Otvoren Klub Kotač – prvi coworking polivalentni prostor u Puli

 

U Društvenom centru Rojc sinoć je službeno otvoren Klub Kotač, a riječ je o prvom coworking umjetničkom klasteru u Puli. Ovaj nekomercijalni klub osnovan je od strane Seasplash kolektiva kao nadogradnja postojećoj Edusplash platformi, odnosno multimedijalnoj platformi za edukaciju i razvoj. Kotač je zamišljen kao multimedijalni prostor za proizvodnju kulture, kulturnih i edukativnih programa, projekata i suradnje.

Otvorenju prostorija prisustvovao je i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je inicijatorima zaželio puno uspjeha u radu.

Kotač je netipično coworking mjesto u kojem mogu sudjelovati svi kolektivi, udruge, pojedinci koji se bave kulturom, produkcijom kulturnih i drugih događanja. Sastoji se od nekoliko odvijenih prostora koji u teoriji mogu „proizvoditi“ i funkcionirati odvojeno ili prema potrebi spojeni u jednu cjelinu.

 

 

Koncept ne podrazumijeva samo dijeljenje prostora s nekim, već nosi puno dublje značenje koje uključuje stvaranje jedne inovativne, komunikativne i kreativne sredine u kojoj je moguće raditi, surađivati, dijeliti inicijative i ideje, proširiti svoje djelovanje i izvući maksimum iz sebe. Coworking prostor namijenjen je radionicama, poslovnim sastancima, prezentacijama, edukativnim i glazbenim programima, izložbama, performansima i drugim oblastima prema širem društvu i zajednici.

Glavna ideja Kotača je da služi kao platforma i da omogući prostor za djelovanje, stvaranje, promišljanje i prezentaciju svim neafirmiranim umjetnicima, organizatorima u kulturi, aktivistima i mladima.

U sklopu otvorenja prostorija izložbom fotografija prikazani su radovi nastali kroz Edusplash platformu, ali i program 11. Seasplash platforme koja će se realizirati tokom prosinca mjeseca na različitim lokacijama u Puli. Za glazbenu podlogu otvorenja bili su zaduženi rezidenti Seasplash platforme i gosti.

Pin It on Pinterest