U Općini Medulin potpisani Ugovori o stipendiranju sa 68 stipendista

 

Danas, 27. prosinca 2017. godine načelnik Općine Medulin Goran Buić primio je učenike i studente koji su ostvarili pravo na stipendiju Općine Medulin te im uz potpisivanje Ugovora o stipendiranju uručio i prigodan božićni poklon.

Prijem i potpisivanje Ugovora održao se u multimedijalnom centru 3mc, a osim načelnika sudjelovali su pročelnica Suzana Racan Stern, viša savjetnica Diana Pikelj Milanović, a prisutni su bili i predsjednica Savjeta mladih
Ana Žufić te zamjenik predsjednice Sandro Radošević. Općina Medulin ove je godine dodijelila najveći broj stipendija do sada te tako u proračunu za 2018. godinu predvidjela više od pola milijuna kuna za stipendiranje učenika i studenata
odnosno 40.000,00 kuna za učeničke stipendije te 504.000,00 kuna za studentske stipendije.

Stipendija Općine Medulin za učenike iznosi 500,00 kuna mjesečno, a za studente 800,00 kuna mjesečno, što je jedan od većih iznosa stipendija koje općine i gradovi dodjeljuju.
Ove godine u stipendiranje studenata sa područja općine Medulin uključila se i OTP banka te tako omogućila još 5 stipendija u iznosu od 800,00 kn mjesečno za 5 studenata sa područja općine Medulin. Time je Općina Medulin dodijelila 6 učeničkih stipendija, 62 studentske stipendije, a OTP banka dodatnih 5 studentskih stipendija.

Načelnik Goran Buić svim je stipendistima uručio prigodan božićni poklon u kojem se između ostalih poklona nalazila i knjižica Lokalni program djelovanja za mlade na koji su Savjet mladih i Općina Medulin izrazito ponosni.

Načelnik Općine Medulin zaželio je stipendistima uspješan nastavak školovanja, ali i što uspješnije karijere u budućnosti. Najavio je da će Općina Medulin u suradnji sa Savjetom mladih Općine Medulin, a sukladno željama mladih u narednoj godini predložiti izmjenu Pravilnika o stipendiranju u svrhu ostvarenja boljih uvjeta i pravilnijeg načina dodjeljivanja.

Mladi stipendisti zadovoljno su napravili zajedničku fotografiju, a nastavili su se i kratko družiti uz prigodnu zakusku.

Pin It on Pinterest