Novi album Po’ Metra Crijeva „Ča-Metal™“ ugledao svjetlo dana

 

Novi album istarske maškarane skupine Po’ Metra Crijeva naslovljen „Ča-Metal™“ izašao je 8. siječnja 2018. godine online i na CD-u za neovisnu izdavačku kuću „Izdali Smo Metal“.

Okupivši se nakon 7 godina hibernacije, Po’ Metra Crijeva vraćaju se u velikom stilu i donose etno metal album za čije utjecaje kažu da “dolaze iz istarskih legendi, mitova i priča, istarske ljestvice i trenutnog stanja u društvu”. Zvukom benda, uz čakavsko narječje i žestoke gitare, dominira zvuk sopile, tradicionalnog primorskog instrumenta čije je autentično sviranje dio UNESCO-vog popisa nematerijalne svjetske baštine u Europi.

Album je napisan, snimljen i masteriran u OPP studiju u Rijeci, autor fotografija na albumu je Kristijan Vučković, a dizajnerica omota Bojana Butković. Za prvi singl s albuma „Ča-Metal™“ izabrana je pjesma o najstarijem istarskom i svjetskom vampiru „Jure Grando“.

Riječka koncertna promocija održat će se u legendarnom Palachu 26. siječnja gdje Po’ Metra Crijeva, zajedno s grupom One Piece Puzzle koja također promovira novi album “III”, priprema posebnu maškaranu feštu u organizaciji Distune Promotiona.

Album „Ča-Metal™“ dostupan je za download uz dobrovoljnu donaciju na bandcamp stranici benda i na fizičkom CD izdanju preko Facebook stranice benda.

Bandcamp: https://pometracrijeva.bandcamp.com/

Youtube – album Ča-Metal: https://www.youtube.com/watch?v=leg4rMafTVQ

Youtube – prvi singl Jure Grando: https://www.youtube.com/watch?v=z2djrGW9EY8

Facebook: https://www.facebook.com/PoMetraCrijeva/

Pin It on Pinterest