Dani slovenskog filma u Kinu Valli / 17.-20. svibnja

 

Javna ustanova Pula Film Festival u suradnji sa Slovenskim kulturnim društvom organizira u Kinu Valli Dane slovenskog filma od 17. do 20. svibnja.

Prvi naslov je na rasporedu 17. svibnja u 19:00, a riječ je o komediji To su gadovi koji govori o udovcu Stebe, vozaču autobusa iz Ljubljane koji živi s 5 sinova i kućnom pomoćnicom Rozi. Riječ je o restauriranoj verziji komedije iz 1977. godine redatelja Jožeta Bevca koja je čak 25 godina bila rekorder gledanosti u slovenskim kinima; samo u ljubljanskim kinima film je pogledalo 112.000 gledatelja, a u cijeloj Sloveniji 280.000. Nakon projekcije gost Kina Valli bit će Bojan Mastilović koji je bio zadužen za restauriranje filma.

  1. svibnja u 17:00 prikazati će se suvremena drama Slovenija, Australija, a sutra cijeli svijet. U središtu priče je električar koji radi u tvornici i dodatno pokušava zaraditi putem mrežnog marketinga, a takva odluka donosi određene rizike. Režiju potpisuje Marko Naberšnik, poznat po filmovima Šume su još uvijek zelene te Pijetlov doručak.

U subotu, 19. svibnja u 17:00, publici će se predstaviti obiteljski film Pođi sa mnom. U potrazi za inspiracijom za osvajanje nagrade u školskom natjecanju, četiri tinejdžera se suoče sa pravom borbom za opstanak. Toplu i napetu priču o odrastanju režirao je Igor Šterk prema istoimenom romanu Dušana Čatera koji potpisuje i scenarij. Film je dosad primio 7 nagrada i bio prikazan na mnogobrojnim međunarodnim festivalima.

Program zatvara još jedan obiteljski film Neka bude košarkaš, na rasporedu 20. svibnja u 17:00. Junaci slovenske književne uspješnice Primoža Suhadolčana Košarkar naj bo! uz koju su odrasle generacije djece i mladih, oživjeli su i na filmu. Priča je to o mladom i smotanom dječaku Ranti kojemu se život okreće naglavce kada ga nastavnik tjelesnog pozove u košarkašku ekipu. Režiser je Boris Petkovič.

Sve filmove na Danima slovenskog filma ljubazno je ustupio Slovenski filmski centar koji drugu godinu zaredom sudjeluje na Danima slovenskog filma u Kinu Valli.

Cijena ulaznice iznosi 10,00 kn po filmu.

Pin It on Pinterest