Grad Pula podržao obnovu knjižnog fonda svih pulskih osnovnih škola

 

Pulski gradonačelnik Boris Miletić posjetio je danas osnovnu školu Monte Zaro u kojoj je nedavno obnovljen knjižni fond knjižnice. Naime, Grad Pula je za obnovu knjižnog fonda svih 11 pulskih osnovnih škola namjenu osigurao iznos od 55 tisuća kuna, odnosno po pet tisuća kuna za svaku školu.

„Drago mi je vidjeti da je škola već nabavila nove knjige koje će učenicima pomoći pri savladavanju školskog gradiva, ali i potaknuti ih na čitanje. Ulaganje u mlade i njihovo znanje je najvrjednije ulaganje i to je nešto što ćemo i dalje činiti. Proračun upravnog odjela za društvene djelatnosti iznosi gotovo 125 milijuna kuna od čega se najveći dio odnosi upravo na školski i predškolski odgoj“, kazao je prilikom posjete školskoj knjižnici pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Brojne aktivnosti koje škola Monte Zaro redovito provodi s učenicima u sklopu knjižnice ukratko je predstavila knjižničarka Dragica Pršo, dok je ravnateljica škole Branka Sironić zahvalila gradonačelniku i Gradu Puli na dugogodišnjoj podršci i partnerskom odnosu te je podsjetila kako je pored obnove knjižnog fonda, Grad Pula pomogao i prilikom uređenja okoliša i same zgrade škole. Konkretno riječ je uređenju zaštitne ograde škole koja će se i ove godine nadograditi i dodatno urediti.

 

 

Također, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović najavila je kako će se  tijekom ljetnih praznika provest radovi na izgradnji, sanaciji i održavanju brojnih školskih objekata koji će spremno dočekati novu školsku godinu, a u školi Monte Zaro uredit će se sanitarni čvorovi.

Za kapitalna ulaganja, opremanje te usluge tekućeg i investicijskog održavanja 11 osnovnih škola Grad Pula je u Proračunu za 2018. godinu osigurao 3,5 milijuna kuna, od ukupno 78 milijuna kuna rezerviranih za predškolski i školski sustav. Osim investicijskog programa, Grad osigurava i niz ostalih programa i mjera kojima nastoji održati i unaprijediti kvalitetu obrazovnog sustava. Grad sufinancira uslugu produženog boravka u svih 11 osnovnih škola, za 31 skupinu djece za što se iz proračuna izdvaja 6,9 milijuna kuna, kao i dodatnih 740 tisuća kuna subvencija za školske marende te produženi kroz socijalni program, za prijevoz učenika osnovnih škola izdvaja se 200 tisuća kuna, a  za projekt „Zajedno do znanja 2“ Grad Pula izdvaja 995 tisuća kuna kako bi osigurao 57 pomoćnika u nastavi za 76 djece s teškoćama u razvoju.

Pin It on Pinterest