Njemački automobilisti ostaju vjerni istarskoj destinaciji koja je za njih sve popularnija

 

Već osmu godinu zaredom najpopularnije regionalno odredište njemačkih automobilista ostaje Istra. Rezultat je to provedenog istraživanja glasovitog njemačkog automobilskog kluba ADAC – Allgemeiner Deutscher Automobil-Club, koje je objavljeno početkom godine, gdje se navodi da se popularnost Istre svake godine povećava.

Tako su najveći interes njemački kampisti iskazali za Istru, s udjelom od čak 13 posto na uzorku od 1,3 milijuna upita korisnika ADAC-ova Planera putovanja.  Na drugom mjestu nalazi se talijanski Lago di Garda s udjelom od 5,2 posto, a treće mjesto zauzima Dalmacija s udjelom od 5 posto. Slijede susjedne talijanske regije Veneto i Friuli Venezia Giulia s udjelom od 3,9 posto.

U kategoriji država, Hrvatska se kao auto destinacija nalazi na trećem mjestu sa 7,6 posto udjela, iza Njemačke koja je najtraženija  s udjelom od 27,6 posto te Italije s 18,1 posto, a ispred Austrije s udjelom od 6,8 posto i Turske sa 6,2 posto. Pored toga Hrvatskoj je pripalo visoko treće mjesto i na ljestvici omiljenih odredišta njemačkih kampera, nakon Italije i Njemačke, i ispred Francuske i Španjolske.

Prema navedenom istraživanju kamping segment je bio izuzetno popularan tijekom 2017. godine, stoga se očekuje da će se navedeni trend nastaviti i u 2018. godini. S time u vezi, ADAC je ocjenio otprilike 170 tisuća turističkih itinerara koje su za svoje članove sastavili ADAC-ovi stručnjaci – tzv. Routenplanner (planer puta) koji su potom testirali kako bi saznali broj korisnika kao i vrijedne podatke na temu putovanja osobnim vozilom te preferencija istih glede turističkih destinacija.

Laskavi rezultati ADAC-ova istraživanja uvelike doprinose marketinškoj distribuciji i kvalitetnijem percipiranju Istre kao destinacije u Njemačkoj – najbitnijem ciljnom tržištu istarskog turizma. Također, diverzifikacija u odnosu na druge turističke regije doprinosi jačanju brenda Istre i njenoj medijskoj prisutnosti na njemačkom, ali i zapadno-europskom području. Rezultati ADAC-ovog istraživanja objavljuju se u magazinu ADAC Motorwellt koji izlazi u više od 13 milijuna primjeraka te na njihovoj web stranici www.adac.de što prvoplasiranim regijama, pa tako i Istri, itekako ide u prilog.

Pozitivne rezultate provedenog istraživanja komentirao je i direktor TZ Istarske županije, Denis Ivošević, koji je izjavio sljedeće: „Kada osam puta zaredom budete proglašeni kao najpoželjnija regionalna auto destincija i kada vas osam puta zaredom Njemci proglase pobijednicima, koji su naši najznačajniji i najbrojniji gosti, onda slobodno možemo reći da je ova 2018. godina počela na najbolji mogući način. Sama objava i to na početku turističke godine daje veliki vjetar svim promotivnim aktivnostima u Njemačkoj, poglavito kada znamo da potražnja za tzv. caravaningom nikad nije bila veća. Ovu situaciju definitivno trebamo iskoristiti i potencirati u našim nastupima. Vrijednost ove objave je definitivno od neprocijenjive vrijednosti u reputcijskom smislu, jer se novcem tako nešto jednostavno ne može platiti.

Objava se može pogledati na sljedećoj poveznici:

https://presse.adac.de/meldungen/adac-ev/touristik/soviel-caravaning-wie-noch-nie.html

 

 

Pin It on Pinterest