Prikupljenim prijedlozima građana do kvalitetnijeg gradskog Proračuna

Susretom s mještanima mjesnih odbora Štinjan, Veli Vrh, Kaštanjer, Monvidal i Gregovica jučer su okončane javne tribine koje je Grad Pula i ove godine organizirao po svim gradskim mjesnim odborima s ciljem prikupljanja prijedloga proračuna za 2019. godinu.

Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci zajedno s pročelnikom Ureda Grada Aleksandrom Matićem i pročelnikom Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Giordanom Škuflićem,  pozdravila je okupljene naglasivši značaj ovakvog modela izravne komunikacije prilikom kojeg se mogu detektirati pojedina pitanja i prikupiti kvalitetnih prijedlozi za uvrštenje u gradski proračun za sljedeću godinu.

Na samom početku tribina predstavnici mjesnih odbora dali su osvrt na ostvarene  aktivnosti koje su se po pojedinom mjesnom odboru provele u tekućoj godini, odnosno u tijeku su, dok je pročelnica za financije Grada Pule Vesna Sajić naglasila kako, osim putem javnih tribina, svi zainteresirani građani svoje prijedloge do 2. listopada mogu poslati i elektroničkim putem i putem e-Konzultacija.

U mjesnom odboru Štinjan  mještane je zanimalo pitanje izgradnje kanalizacije i sanacije oborinskih voda, a pročelnik Giordano Škuflić objasnio je mještanima kako je projekt u tijeku. „Sama ralizacija ovisit će o imovinsko pravnim odnosima, odnosno koliko će sami mještani surađivati da se to što prije provede, kazao je Škuflić.

Na upit oko dinamike i same procedure odvoza smeća, direktor Pula Herculanee d.o.o, Igor Stari, na zahtjeve Štinjanaca da se tijekom glazbenih festivala i ljetnih mjeseci pojača odvoz, odgovorio potvrdno te će se prijedlog uzeti u obzir za slijedeću godinu.

Nastavno na traženje mještana za iznalaženje prometnih rješenja s ciljem poboljšanja uvjeta prometovanja i kretanja pješaka, pročelnik Giordano Škuflić pojasnio je kako Grad o tome vodi računa te su pojedina prometna pitanja već u postupku rješavanja.

Na tribini mjesnog odbora Veli Vrh mještane je također zanimalo pitanje kanalizacije. Zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa na parcelama na kojima je predviđena buduća trasa, mještani Ulice Brist su bez kanalizacije, koja je kako je pročelnik Škuflić naglasio već mogla biti riješena da je među susjedima bilo razumijevanja te kako je sada potrebno pričekati okončanje sudskog spora.

Rukovoditelj djelatnosti javne odvodnje Pragrande d.o.o  Robi Fuart istaknuo je kako će se svaki slučaj vezan za kanalizaciju pojedinačno razmatrati, dok će se izgradnja nove sanitarne odvodnje na lokacijama na kojima nedostaje izvršiti u sklopu EU projekt.

U mjesnim odborima Kaštanjer, Gregovica i Monvidal pitanja i prijedlozi odnosili su se na uređenje prometnica, dodatnih parkirališnih mjesta te pojedinačni slučajevi oko odvožnje smeća dok je na prijedlog  izgradnje dječjeg igrališta isti zapisan te će biti razmotren sukladno prostornim i financijskim mogućnostima Grada.

 Svi zainteresirani građani svoje prijedloge do 2. listopada mogu poslati i elektroničkim putem i putem e-Konzultacija.  Prikupljeni će se prijedlozi, sukladno mogućnostima, uzeti u obzir i uvrstiti u Proračun za 2019. godinu.

Pin It on Pinterest