HGK Županijska komora Pula nastavlja s edukacijom o digitalnom marketingu

 

Brojni poduzetnici sudjelovali su 25. siječnja u  HGK Županijskoj komori Pula na besplatnoj edukaciji o digitalnom marketingu pod nazivom Pokreni digitalnu transformaciju svojeg poslovanja. Edukacija je održana u sklopu projekta Digitalna garaža kojeg je 2017. godine pokrenuo Google u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Otvorenim učilištem Algebra.

Predsjednica HGK ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić ističe kako poduzetnici iskazuju snažnu potrebu za razvojem digitalnih kompetencija, stoga će se ovakve interaktivne radionice održavati tokom cijele godine.Intencija je pomoći malim i srednjim tvrtkama pri ubrzanju poslovnog rasta te pri lakšem pristupu globalnom tržištu putem korištenja digitalnih alata i razvoja digitalnih vještina.

Radionicu je vodio predavač Dean Krizmanić iz Otvorenog učilišta Algebra koji je poduzetnike upoznao s načelima izgradnje online prisutnosti, s optimiziranjem tražilice i nastupu na pretraživačima, te s mjerljivim marketinškim konceptima.

„Kad se govori o korištenju digitalnih znanja, u Hrvatskoj i cijeloj Europskoj uniji, oko 50% stanovništva smatra da nema dovoljno digitalnih vještina. U Hrvatskoj 50% stanovništva u rasponu od 17 do 74 godine smatra da nema niti osnovne digitalne vještine“, istaknuo je Krizmanić.

Podsjetimo, u sklopu projekta Digitalna garaža HGK Županijska komora organizirala je četiri radionice, a nova radionica planira se u ožujku.

Pin It on Pinterest