Održana Noć muzeja u Puli

 

Posljednjeg petka u siječnju u Puli je održana već tradicionalna kulturna manifestacija Noć Muzeja koja je mnogobrojne građane privukla na razne muzejske lokalitete diljem grada.

Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek zajedno s građanima sudjelovao je na otvorenju prostora Instituta Mediterran koji se građanima predstavio izložbom o Anni Frank.

“Izražavam zadovoljstvo na ovoj  inicijativi, Grad Pula prepoznao je rad Udruge i vjerujem da će veliki dio sugrađana vidjeti svoje zanimanje i doprinijet radu Instituta. Zahvaljujem svima koji su bili i bit će dio ove priče i želim Vam puno uspjeha u daljnjem radu.” kazao je Cvek.

 

Povijesni i pomorski muzej Istre za sve ljubitelje borilačkog sporta pripremio je posebnu izložbu o Boksu te izložbu “Buzet na starim razglednicama”, dok je Muzej suvremene umjetnosti Istre pripremio niz performansi na temu tijela i uma. Arheološki muzej Istre prigodno je otvorio sve svoje objekte. Uz mogućnost posjeta izložbi “Gajba i tić” u Svetim Srcima, “Archaeolim” u Galeriji C8, razgledavanja Augustovog hrama te koncerta u Areni, u Galeriji C4 u Carrarinoj ulici, bila je otvorena i vitrina mjeseca “Vjernost, blagost, poniznost… Simbolika životinja na keramičkom posuđu” . Prigodne su programe pripremili i HDLU Istre te Sveučilište Jurja Dobrila.

 

Naglasak manifestacije ove je godine stavljen na muzejske zbirke na temu sport, poticanju lokalnih inicijativa na očuvanju i vrednovanju sporta u svim pojavnim oblicima, sport kao kulturološka vrijednost prisutna u raznim oblicima društvenog i individualnog stvaralaštva, te aktivnom uključivanju posjetitelja u aktivnosti muzeja i stvaranja nove muzejske publike.

Foto galerije na linkovima;

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1414720981973313

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1414690901976321

 

Pin It on Pinterest