Svečano otvoren Istarski Festival Vjenčanja TIJARAsposaNEWS u Puli

 

Na otvorenju 18. izdanja Istarskog Festivala Vjenčanja TIJARAsposaNEWS, održanom u Domu hrvatskih branitelja, okupio se velik broj posjetitelja koji ovom prigodom traže proizvode i usluge za organizaciju vjenčanja. Uz brojne izlagače, bogat program i široku ponudu vidljivo je da je Tijara Istru kao destinaciju za vjenčanja prezentirala ozbiljno te da je Istra krenula u značajan brending s vidljivim rezultatima na temu weddinga.

“Gradske i županijske institucije podržale su i zalažu se za promociju Istre kao destinacije za vjenčanja što je znatno doprinijelo plasiranju Istre na spomenutom području”, naglasila je Marijana Dabo Percan, u ime organizatora. Istarska županija radi na jačanju brenda destinacije te je sam Festival otvorila Nada Prodan Mraković, pročelnica Upravnog odjela za turizam. Iz Turističke zajednice Istarske županije već nekoliko godina nastavljaju s promocijom Istre kao wedding destinacije te je dolazak stranih novinara uvelike pomogao da se postigne cilj plasiranja Istre na svjetska turistička tržišta. Hrvatska gospodarska Komora, Županijska komora Pula, naglašava važnost gospodarskog segmenta koji uključuje velik broj sudionika, proizvoda i usluga uloženih u realizaciju i kreiranje vjenčanja. Cilj je povezivati se s inozemnim potencijalnim partnerima te što bolja internacionalna povezanost. Turistička zajednica grada Pule već godinama prati i podržava održavanje Festivala. Istaknula je da Pula slobodno može konkurirati svjetskim top wedding destinacijama.

 

 

TIJARAsposaNEWS Istarski Festival Vjenčanja događaj  je kojeg prepoznaju diljem Hrvatske po kvalitetnim izlagačima s brojnim uslugama, proizvodima i ostalim popratnim sadržajima vezanim uz vjenčanja. Ove godine predstavlja osamdesetak izlagača. Tijekom dva dana Festivala održavaju se dnevne modne revije, predavanja na temu braka i ljubavi, radionice za mladence te razne druge degustacije, prezentacije i radionice. Tijekom vikenda, 27. i 28. siječnja svoja vrata, uz slobodan ulaz, ostavlja otvorenima u subotu od 12 do 20 sati te u nedjelju od 11 do 19 sati.

 Samo otvaranje započelo je modnom revijom  uz predstavljanje vina iz vinskog podruma obitelji Benazić. Na modnoj reviji svoje su vjenčanice i večernje haljine predstavili Vjenčanice Biba, Angels wedding, Vesna Sposa, Vjenčanice Neva te Showroom Antonela. Kakvo je vjenčanje iz dječje perspektive pokazali su iz butika Blu kids. Foto Festival je tokom Festivala publici  priredio zanimljive performanse uz VBV produkciju. Novosti iz svijeta proizvodnje slastica ponudio je Concettino s najnovijim proizvodima za sve sladokusce. Uslijedilo je zanimljivo subotnje druženje s Ivanom Grabar, autoricom i kolumnisticom, na temu „Život u dvoje“.

Uz bogat subotnji program, i u nedjelju posjetitelje očekuju brojni noviteti iz svijeta vjenčanja koji će definitivno siječanj učiniti zanimljivijim i ljepšim.

Fotografije by Foto Festival

 

Pin It on Pinterest