Secret Arts Cinema u Kinu Valli

 

Javna ustanova Pula Film Festival u suradnji s Udrugom Pari Pikule, u četvrtak 1. veljače s početkom u 20:00 sati, i istovremenim projekcijama u Rijeci, Splitu i Zagrebu, organizira projekciju dokumentarnog filma u sklopu tematskog programa Secret Arts Cinema putem kojeg se predstavljaju filmovi isključivo vezani za Umjetnost.

U prethodnim su izdanjima predstavljeni slavna danska zgrada Osmica i njezini stanari, potom fotografski svijet Petera Lindbergha, te neumorna balerina Maiko i njezino balansiranje između majčinstva i karijere.

Ovaj nas četvrtak očekuje neobična priča o modnoj dizajnerici čije kreacije malo tko poznaje, a još manje njih uistinu i odijeva, a nakon projekcije  svoja iskustva u modnom svijetu predstaviti će pulske dizajnerice i kostimografkinje Nataša Nefat i Marina Štemnergar.

Značajka naziva programa jest što se naslov ne otkriva do samog početka filma, kako bi filmsko-umjetnička avantura pobudila znatiželju za samom projekcijom, odnosnom granom umjetnosti koju tematizira.

Cilj programa je otkrivanje magičnog svijeta kreativnosti uz filmove i popratna događanja i goste, a osim u kinima održava se i kao pop-up event na nizu alternativnih lokacija.

Pin It on Pinterest