Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek primio delegaciju iz Čačka

 

Zamjenik gradonačelnika Grada Pule, Robert Cvek, primio je danas u prostorijama Komunalne palače delegaciju iz Čačka i  predsjednika Vijeća srpske nacionlne manjine Istarske županije Milana Rašulu.

Povod prijema bila je  današnja  „Svetosavska Akademija“ koja se održava u Zajednici Talijana ( Cricolo)  na kojoj će prisustvoati i sam zamjenik gradonačelnika Robert Cvek.

Tradicionalna je to  manifestacija koja ima iznimni duhovni značaj za srpsku nacionalnu manjinu u Istri, kojom obilježavaju jednog od najvećih srpskih svetaca, koji je ujedno zaštitnik školstva, obrazovanja, djece i studenata u Srbiji.

„Pozdravljam Vas u ime gradonačelnika Borisa Miletića i svoje osobno . Drago mi Vas je ugostiti u našem gradu povodom obilježavanja  „Svetosavke akademije.“ Posebno mi  je drago naglasiti dobru suradnju s g. Milanom Rašulom i srpskom manjinom , kao i sa svim manjinama u gradu Puli, jer to je ono čime se ponosimo, dobrom suradnjom i suživotom svih građana.  Siguran sam kako će se naša daljnja suradnja u budućnosti još više intenzivirati.“ rekao je Cvek.

Na prijemu se, među ostalim, razgovaralo o sličnostima i razlikama između Čačka i Pule te su se članovi delegacije složili kako je Pula, ali i cijela Istra nadaleko prepoznata kao tolerantna sredina koja njeguje različitosti i koja se ponosi suživotom i dijalogom različitih manjina.

Pin It on Pinterest