Pulski gradonačelnik Boris Miletić na obilježavanju 25. obljetnice vojno redarstvene akcije Maslenica 93

 

Tradicionalnim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježjima poginulim hrvatskim braniteljima, u Općini je Novigrad u Zadarskoj županiji obilježena 25. obljetnica vojno redarstvene akcije Maslenica 93 kojoj je prisustvovao i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Tom je prigodom pulski gradonačelnik odao počast onima koji su svojim životima platili cijenu slobode ističući kako njihova žrtva nikada neće biti zaboravljena.

Vijenci su položeni na spomen obilježju Hrvatske ratne mornarice, na spomen obilježju 2. gardijske brigade „Grom“ te na spomen obilježju 145. brigade HV-a. Uz brojne okupljene, polaganju vijenaca prisustvovali su i članovi pulskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Pulska postrojba mornaričko – desantnog pješaštva „Vanga“  posebno se istaknula tijekom obrane novigradskog područja i tradicionalno sudjeluje u obilježavanju godišnjice operacije „Maslenica“ i obrane Novigrada.

Pulske Vange“ su na izrazito nepovoljnom terenu i u teškim uvjetima održale položaje bez povlačenja, te sačuvale Novigrad od više pokušaja neprijateljskog prodora, a svoju hrabrost platili su velikim žrtvama – 30 ranjenih suboraca i 4 poginula u samo prva 3 dana obrane Novigrada.

 

Pin It on Pinterest