Besplatni satovi joge jednom mjesečno, tijekom cijele godine, u čast stogodišnjice joga učitelja BKS Iyengara

 

Povodnom stogodišnjice BKS Iyengara koja se  obilježavam u 2018. godini, želi se približiti ovu vrstu joge svim zainteresiranima.

Iyengar joga je poznata u svijetu, a u Puli se prakticira s učiteljicom Natašom koja je jedina certificirana Iyengar joga učiteljica u Hrvatskoj.

Ova vrsta joge je prepoznatljiva po preciznosti, po sekvenciranju (stručno osmišljenim redosljedom asana), vremenom provedenim u asanama i raznim joga rekvizitima koje je BKS Iyengar kreativno uveo u jogu, poput ciglica, remena, dekica, užadi, stolica i slično. Rekviziti omogućavaju svima, bez obzira na sposobnosti, izvođenje asana (položaja tijela) i pranayame (tehnika disanja).

Asane se izvode pod budnim okom kvalificiranog i certificiranog učitelja te se konstantno obraća pozornost na precizno i sigurno izvođenja poza kao i na poravnanje tijela – ‘alignment’. Iyengar joga je klasična vrsta joge koja prati Patanjalijevastanga joga sistem (yama, niyama, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana, samadhi) opisan u ‘Yoga Sutrama’.

Za sve one koji žele probati jogu po Iyengar metodi, povodom obilježavanja stogodišnjice BKS Iyengara, organizirat će se Dan otvorenih vrata Udruge Iyengar Yoga Pula.

Dobro došli ste da jednom u mjesec dana tijekom „Dana otvorenih vrata“ dođete i isprobate Iyengar jogu u Puli na adresi Gortanova 32.

Besplatni satovi će se održati jedanput mjesečno, a o točnom datumu bit ćete na vrijeme informirani putem medija.

U veljači će se sat održati u nedjelju, 18. veljače u 9 sati (Udruga Iyengar Yoga Pula, Gortanova 32).

Sve detalje možete pratiti i na Facebook stranici – Iyengar Yoga Pula Nataša, a svoje mjesto rezervirajte putem Facebooka ili direktno na broj mobitela 0911633231, jer prostor Udruge prima ograničen broj ljudi.

Pridružite se i probajte.

Sudjelovanje na satovima Dana otvorenih vrata je besplatno. Dođite i upoznajte blagodati ove joga tehnike.

Pin It on Pinterest