6. Izdanje Choco & Wine festa u Brtonigli od 17. – 18. veljače

 

U Brtonigli pjenušac će se piti iz čokoladnih čaša

Najslađi događaj je pred nama. Riječ je 6. Izdanju Choco & Wine festa, koji će se odvijati od 17. do 18. Veljače 2018. u Brtonigli.

Desetine izlagača, ove subote, ravno u podne, otvoriti će vrata šatora u kojemu će se nalaziti „raj“ za ljubitelje čokolade i ostalih slastica. Pregršt delicija, biti će izložene i spremne za prodaju, a neće izostati ni, svima omiljene, degustacije.

Stalno prisutna Podravka, posebnu pažnju će posvetiti najvećim ljubiteljima čokolade, tj. djeci koja će moći uživati u besplatnoj radionici pod nazivom Lino Choco Show. Uslijediti će izrada skulpture od čokolade koja će uprizoriti trs malvazije, za koji će biti zadužena umaška Villa Soši.

Brtoniška malvazija i ostale sorte lokalnih proizvođača, biti će prisutne tijekom cijele manifestacije, a osim sa čokoladom, odlično će se sljubiti i sa večernjom zabavom koju će prirediti neponovljivi Febra Band.

„Čokoladna radost“, nastaviti će se i u nedjelju 18.veljače, a posebnost će joj biti izrada čokoladnih čaša, u kojima će, nakon što budu posložene u obliku piramide, poteći brtoniško vino.

Iste će biti podijeljene posjetiteljima, koji će imati jedinstvenu priliku piti vino iz čokoladnih čaša.

 

 

Uslijediti će čokoladni fondu u koji će se umakati smokve, koje će također biti besplatno podijeljene prisutnima.

Paralelno sa subotnjim programom Choco & Wine Festa, odvijati će se i 8.Brtonigla Adventure Trek, koji će okupiti oko 400-tinjak obožavatelja orjentacione utrke, podjeljene u tri kategorije.

Ultra utrka, predstavlja najzahtjevniju stazu, duljine 42 km,  dok će dužina Challenger utrke iznositi 25 km, a za one koji želi lakšu varijantu na raspolaganju je Fun & Run dužine 11km.

Mjesto starta za dvije teže staze za sada je još uvijek nepoznat, dok za najlakšu se zna da kreće iz Brtonigle.

Ono što je još poznato, je da sve utrke završavaju u Brtonigli, na mjestu gdje će se održavati festival čokolade i vina, koji kao i svake godine neće naplaćivati ulaz na manifestaciju.

Pin It on Pinterest