U srijedu 28.02. obilježavanje Dana ružičastih majica

 

U Hrvatskoj se, petu godinu za redom, posljednje srijede u veljači, u cilju povećanja svijesti građana o problemu vršnjačkog nasilja obilježava Dan ružičastih majica.

Prošle godine Hrvatski Sabor izglasao je Dan ružičastih majica kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Policijska uprava istarska i Vijeće za komunalnu prevenciju Grada Pule i ove godine obilježavaju Dan ružičastih majica na prigodan način.

S obzirom na vremenske uvjete, umjesto revijalne utrke, u srijedu, 28. veljače 2018. godine s početkom u 12 sati, na području centra Pule održat će se kraća šetnja policijskih službenika i učenika petih razreda, kojoj je cilj upozoriti na problem vršnjačkog nasilja.

Sudionici šetnje nosit će ružičaste majice u znak podrške borbi protiv vršnjačkog nasilja, a na majicama će nositi poruke protiv nasilja.

Program počinje u 11.45 sati na Trgu Portarata, a šetnja se održava na slijedećoj trasi: Trg Portarata – Giardini – Istarska ulica – Ulica dubrovačke bratovštine – Carrarina ulica – Giardini – Trg Portarata.

Budući da će za vrijeme održavanja šetnje te neposredno prije i nakon nje, odnosno najduže u vremenu od 11.45 do 12.15 sati, u navedenim ulicama biti zatvoren promet, pozivamo građane na razumijevanje te da koriste alternativne prometne pravce.

Pin It on Pinterest