Miletić i Flego čestitali Međunarodni dan civilne zaštite

 

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite pulski gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego održali su danas u prostorijama pulske Komunalne palače već tradicionalni prijem za sve predstavnike službi zaštite i spašavanja iz Pule i Istre te goste iz Italije i Slovenije.

Pulski gradonačelnik obratio se prisutnima te svim pripadnicima civilne zaštite čestitao njihov dan istaknuvši da je Istra i po ustroju sustava civilne zaštite svijetli primjer u Hrvatskoj.

„Uvijek se gledaju loše posljedice , a zaboravlja se sve što je stožer napravio da  do posljedica uopće nedođe, da se bezobzira na vremenske uvjete osjećamo sigurno. Znam da nedostaje ljudi u službama i da naporom zaposlenih ostvarujete ove rezultate, ovu izvrsnu organizaciju, stoga Vam zahvaljujem na svemu što činite.“ dodao je Miletić.

Istarski župan Valter Flego kazao je da sustav civilne zaštite Istarske županiije iz godine u godinu potvrđuje visoku organiziranost i profesionalnost.

Prisutne je pozdravio i Dino Kozlevac, načelnik Stožera zaštite i spašavanja Istarske županije, koji je kazao kako je sustav civilne zaštite primjereno organiziran zahvaljujući podršci jedinica lokalne i regionalne samouprave na području Istarske županije te su ga tijela odgovorna za funkcioniranje sustava ocijenila kao jednim od boljih u Hrvatskoj.

Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite RH obilježava se 1. ožujka, na datum kada je 1972. stupio na snagu Statut međunarodne organizacije za civilnu zaštitu, a dan nakon toga počela je djelovati Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu.

Foto galerija na linku;

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1444938015618276

 

Pin It on Pinterest