U Puli obilježen Dan ružičastih majica

 

Policijska uprava istarska i Vijeće za komunalnu prevenciju Grada Pule i ove su godine obilježili Dan ružičastih majica. Sve sudionike prigodno su pozdravili istarski župan Valter Flego, pulski gradonačelnik Boris Miletić i načelnik PU istarske Alen Klabot.

Treću godinu zaredom u Puli se na inicijativu Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule i Policijske uprave  istarske obilježava „Dan ružičastih majica.“
Gradonačelnik Boris Miletić pozdravio je prisutne te jasno rekao kako u  gradu Puli nema mjesta nikakvoj vrsti nasilja.

„Nasilje treba prijaviti, treba ga ingorirati. Grad nudi razne aktivnosti u vidu sporta, kulture i raznih aktivnosti  i to su stvari kojima se treba baviti i okrenuti . Naše različitosti su naša vrijednost, stoga pozivam sve da zajedno kažemo veliko „ne“ nasilju u našemu gradu.“ kazao je Miletić.

Prisutnima se obratio i istarski župan Valter Flego te načelnik Policijske uprave Alen Kabolt.

Obilježavanju Dana ružičastih majica prisustvovala je  zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović.

Policijski službenici iz svih policijskih postaja u Istri, učenici petih razreda osnovnih škola s pulskog područja i OŠ Barban te članovi Savjeta mladih Grada Pule prošetali su  centrom grada, noseći ružičaste majice i poruke protiv nasilja. Poruke protiv nasilja učenici su izradili u školi, zajedno sa svojim profesorima, koji su im održali i prigodna predavanja o problematici vršnjačkog nasilja.

U Hrvatskoj se, petu godinu za redom, posljednje srijede u veljači, obilježava Dan ružičastih majica. Ideja o obilježavanju Dana protiv vršnjačkog nasilja pojavila se 2007. u Kanadi, u cilju povećanja svijesti građana o ovome problemu.  Naime, dječak koji je došao u školu u ružičastoj majici, u znak podrške svojoj oboljeloj majci, postao je žrtva nasilja.

U znak podrške tom dječaku, njegovi školski kolege također su odjenuli ružičaste majice.

Foto galerija na linku;

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1445025645609513

 

Pin It on Pinterest