Dvojica prometnih policajaca dobila nagradu ”Naročiti pothvat”

 

U petak, 2. ožujka, u Vukovaru je održana središnja svečanost obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Republike Hrvatske.

Na svečanosti je sudjelovao i Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, koji je dvojici djelatnika Postaje prometne policije Pula-Pola uručio godišnju nagradu za naročiti pothvat u 2017. godini.

Policijski službenici Mišo Petrlić i Martin Orak nagrađeni su za spašavanje osobe stradale u prometnoj nesreći iz automobila, koji je bio zahvaćen plamenom, a prilikom uručivanja nagrade, ministar Božinović čestitao je policijskim službenicima te je istaknuo kako je ponosan na dokazanu požrtvovnost i humanost hrvatske policije.

Da podsjetimo, policijski službenici nagrađeni su jer su 15. srpnja prošle godine, na prometnici D-77 Vodnjan-Svetvinčenat, spasili život 53-godišnjoj vozačici.

Naime, oni su prvi pristigli na mjesto prometne nesreće kod Vodnjana, gdje su zatekli zapaljeni motocikl i automobil, koji je polako počela zahvaćati vatra.

Martin je s protupožarnim aparatom odmah počeo gasiti vozača motocikla, dok je Mišo zaustavio jedno vozilo i zatražio od vozača drugi protupožarni aparat kako bi ugasio vatru na automobilu.

Uspio je smanjiti plamen dovoljno da Martin i vozač koji se zaustavio izvuku vozačicu iz automobila.

Žena je bila u šoku te nije shvaćala što se događa, a kako je po rukama i nogama zadobila ozljede od razbijenog stakla, policijski službenici pružili su joj prvu pomoć ne bi li zaustavili krvarenje do dolaska zdravstvenih djelatnika.

Vozaču motocikla se, nažalost, nije moglo pomoći. On je smrtno stradao na mjestu događaja.

Osim ove nagrade, policijski službenici su za svoj hrabri čin dobili i prigodne nagrade načelnika policijske uprave te Hrvatsku veliku nagradu sigurnosti 2017./CROATIA Grand Prix Security 2017, kojom se odaje priznanje pojedincima, poslovnim subjektima, institucijama, lokalnoj zajednici, odnosno svima koji daju  značajan doprinos ostvarivanju i razvoju sigurnosti.

( photo – PU Istarska)

Pin It on Pinterest