Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek čestitao Dan žena svim pripadnicama nježnijeg spola

 

Povodom Međunarodnog dana žena, danas je u pulskoj Čitaonici kluba umirovljenika održan prigodni program na kojemu je sudjelovao i zamjenik gradonačelnika Robert Cvek koji je svim pripadnicama nježnijeg spola čestitao njihov dan.

„Pozdravljam Vas u ime gradonačelnika Borisa Miletića i svoje osobno. Čast mi je vidjeti Vas u ovako velikom broju, što znači da ste aktivni i da uljepšavate svojom aktivnošću sliku našega grada.

Svim pripadnicama nježnijeg spola, koje su tu za nas muškarce nekad i čvršće, jer bez njih ni našeg uspjeha nebi bilo, našim ženama, majkama, prijateljicama, kolegicama, našim potporama,  želim sretan Dan žena, a muškarcima da im budu danas posebno dobri.“ kazao je Cvek.

Na kraju programa, zamjenik gradonačelnika svim ženama poklonio je prigodno proljetno cvijeće.

U sklopu obilježavanja Dana žena nastupila je grupa Mistral.

Međunarodni dan žena diljem svijeta obilježava se na današnji dan i simbolizira povijest borbe za ženksa prava, kao što su pravo glasa i pravo na rad.

Ideja za obilježavanjem Međunarodnog dana žena pojavila se početkom 20. stoljeća, a povezana je s prosvjedima žena zbog loših radnih uvjeta i niskih plaća zaposlenih u industriji odjeće i tekstila 8. ožujka 1857. godine u New Yorku te 1908. godine kada je 15 tisuća žena na ulicama New Yorka tražilo kraće radno vrijeme, bolje plaće i pravo glasa.

 

Pin It on Pinterest