Dani Muzičke akademije u Puli

 

Ovogodišnje tradicionalne Dane Muzičke akademije u Puli najavili su pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber, ravnateljica Istraskog narodnog kazališta Gordana Jeromela Kaić i dekan Muzičke akademije u Puli Dražen Košmerl koji se održavaju od 21. do 23. ožujka.

Dekan Muzičke akademije u Puli Dražen Košmerl izjavio je da se posebno zahvaljuje Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, koja je uvelike pomogla u realizaciji i organizaciji ovogodišnje manifestacije.

Također, dodao je da se nada da će koncerti svojom atraktivnošću privući širu publiku, te da će to biti mali doprinos ukupnoj glazbenoj ponudi grada Pule.

Kao i prethodnih godina, manifestacija će ugostiti partnere iz Hrvatske i goste iz susjednih zemalja, Italije, Austrije i BIH. Osim sudjelovanja u koncertima, studentice i studenti će imati priliku usavršiti svoja znanja iz područja solfeggia, muzikoloških tema, a po prvi puta će na majstorskim tečajevima moći upotpuniti praktična znanja i vještine iz solo pjevanja i klavira.

Ove godine po prvi puta u sklopu manifestacije organizira se Dan otvorenih vrata, želeći potencijalnim studentima predstaviti mogućnost studiranja na pulskoj Akademiji.

Program je realiziran u suradnji sa Istarskim narodnim kazalištem – Gradskim kazalištem Pula.

Realizacija ovogodišnje manifestacije ne bi bila moguća bez potpore Upravnog odjela za kulturu Grada Pule, Turističke zajednice Grada Pule, Istarske županije, rektorata Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli te Studentskog centra.

Pin It on Pinterest