Održan okrugli stol na temu Down sindroma povodom 1. Dana različitosti

 

U gradskoj knjižnici i čitaonici jučer je počeo program Dana različitosti koji se održava od 21. ožujka do 5. travnja 2018. godine.

U program je aktivno uključen i Grad Pula, a jučerašnjem okruglom stolu prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

Na temu Down sindroma iskustva, teorija i praksa program je počeo s „Tri naše priče… priča o Adriani, Ivanu i Sofiji Aiko.“

O toj temi razgovarale su Kristina Bucci Ivis, odgojiteljica, Sanja Budija, odgojiteljica, Barbara Goleš, odgojiteljica, Ana Juhas mag. psych., pripravnik, Elida Juričić odgojitelj savjetnik, Marija Mogorović Crljenko, roditelj, Branka Pogorilić Radovanović, roditelj, Katarina Bulić Bestulić, roditelj, Leonarda Budija, a  moderatorica je bila Mariza Kovačević, prof. paed. čiji Dječji vrtići su i nositelji programa.

Potreba za povećanjem svijesti o djeci s teškoćama, sve veći broj djece s teškoćama u ustanovama ranog i predškolskog odgoja te potreba i želja da se ovoj temi da važnost koju zaslužuje razlozi su za održavanje prvih Dana različitosti koje organiziraju Dječji vrtić Pula, Dječji vrtić “Mali svijet”, Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda-Pula i Gradska knjižnica i čitaonica Pula uz podršku osnivača Grada Pula-Pola.

 

Pin It on Pinterest