Održana sportska manifestacija „Združena atletika“

 

U Domu sportova Mate Parlov održano je danas drugo izdanje sportske manifestacije „Združena atletika 2018“ koja je okupila 66 učenika iz 14 osnovnih škola koja su se zajedno s prijateljima iz razreda te pomoćnicima u nastavi natjecali u disciplini trčanja na 100 metara.

Cilj Združene atletike koju podržavaju Grad Pula, Grad Pazin i Istarska županija zajedno sa Školom za odgoj i obrazovanje Pula je uvažavanje sporta kao načina zbližavanja te poticanje inkluzije djece s teškoćama u svakidašnjem životu.

U ime Grada Pule ovoj hvalevrijednoj manifestaciji sudjelovala je pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović koja je svim učesnicima zaželjela puno uspjeha, sportske sreće i nadasve dobru zabavu, a natjecanje je službeno otvorila zamjenica istarskog župana Sandra Čakić Kuhar.

Manifestacija se održava u sklopu projekta “Zajedno do znanja 2” čiji je nositelj Grad Pula.

U navedenom projektu Grad Pula je putem javnog poziva Ministarstva znanosti i obrazovanja za osiguravanjem pomoćnika u nastavi za djecu s poteškoćama u razvoju osigurao iznos od 12,6 milijuna kuna od čega 8 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

 

Pin It on Pinterest