Izgradnja prometnice u dijelu Ulice Bože Gumpca

 

Nakon što je krajem lipnja prošle godine dio Ulice Bože Gumpca asfaltiran kako bi se mogla ostvariti kvalitetnija prometna komunikacija za vrijeme izvođenja radova proširenja obilaznice, ovih dana započet će radovi izgradnje prometne površine s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom, te obostranim nogostupima u dijelu Ulice Bože Gumpca kojim će se spojiti preostali neizgrađeni dio na već izvedene dionice u predmetnoj ulici.

Riječ je o nastavku radova izgradnje prometne površine u Ulici Bože Gumpca za što je proveden postupak javne nabave preko koje je bila izgrađena i prethodna dionica od Ulice Kaštanjer.

Izvođač radova Cesta d.o.o. u posao se uvodi sutra, 28. ožujka 2018. godine, no izvođenje radova u većem obimu i zatvaranje prometnice planirano je nakon Uskrsa.

Početak izvođenja radova izgradnje predmetne dionice planirao se, odnosno koordinirao u ovisnosti o radovima završetka izgradnje obilaznice, a potom i radova u investiciji Unilinea u pogledu priključaka i ostalih potrebnih radnji u obuhvatu prometnice.

Vrijednost investicije na ovoj dionici iznosi oko milijun kuna bez PDV-a, a radovi se planiraju okončati do početka turističke sezone.

U međuvremenu Grad Pula pokreće i  aktivnosti s ciljem izgradnje preostalog dijela dionice u Ulici Bože Gumpca u smjeru Valturske ulice, a koji nije izgrađen.

Pin It on Pinterest