Program na centralnoj pulskoj tržnici za predblagdanski vikend

 

Tradicija obilježavanja predblagdanskih dana na pulskoj tržnici nastavlja se i ove godine. Uz nadu u ugodne vremenske prilike, pripremljen je program koji će nas dovesti do blagdanskog vikenda. Uz glazbene note i tradicionalnu gastronomski događaj pripremanja velike fritaje sa šparogama u velikoj pulskoj padeli, bit će to dovoljna pozivnica da posjetite pulsku tržnicu.

Tako će se od 10 sati pripremati velika fritaja, a prvi gotovi pjati za degustaciju očekuju se oko 11 sati. In Vino Veritas zabavljat će posjetitelje tržnice na Trgu Prvog svibnja, a na 1. katu zgrade tržnice poslušajte i uživajte u jutarnjoj kavici uz Acoustic Duo Blue Sky.

Prigodan program za predblagdanski vikend upravo je i prva od aktivnosti koje će tijekom nastavka 2018. obilježavati proslavu 115. godišnjice otvorenja pulske tržnice.

Naime, davne je 1903. godine, točnije 1. travnja 1903. godine, otvorena pulska tržnica na lokaciji i u ovom obliku kako je mi danas poznajemo.

Već u petak, obogatit će se ponuda tržnice drugačijim proizvodima, kao što su oni koje donose: OPG Komparić, Blondi, OPG Vitasović, OPG Brig, OPG Franjul, OPG Krivičić i Mad Family s delicijama iz trgovine Deborina škrinjica koja svoj prostor ima na 1.katu zgrade tržnice. Bit će u ponudi i rukotvorina vrijednih ruku Handmade-a s markata koji redovno dolaze sa svojim unikatnim radovima i tako obogaćuju ponudu posjetitelja tržnice.

U subotu, uz najavljenu veliku fritaju i glazbenu zabavu, potražite proizvode OPG-a FRANJUL – sa suhomesnatim proizvodima koji nam dolaze iz Sv. Petra, PRŠUTARNE BANI – sa suhomesnatim proizvodima iz Labina, OPG-a STIPANČIĆ – s proizvodima od lavande (mirisna eterična ulja, hidrolati od lavande, sapunčići i prirodne kreme s lavandom), zatim delicije trgovine Marinena delicije i mirisne predmete od maslinovog drva OPG-a BRIG. Bit će i predstavnici Handmade-a i to Vladić, Rivić, Babić, Licul i Vitasović

Subotnje jutro bit će prigoda da vam članovi Slovenskog kulturnog društva „Istra“ iz Pule pokažu tradicije obilježavanja Uskrsa te će na svojem stolu prikazati što su sve pripremili za ove blagdanske dan.

U zgradi pulske tržnice na prvom katu, svoje proizvode će također ovu subotu predstaviti kroz degustaciju i prodaju – MARINENA DELICIJE i DEBORINA ŠKRINJICA.

 Trgovina Marinena delicije nudi: proizvode od tartufa, proteinsko brašno industrijske konoplje i konopljino ulje, sok od Aronije, vrhunska istarska vina malvaziju i teran, rakije raznih vrsta i okusa, maslinovo ulje, domaće kekse bez šećera te poseban asortiman proizvoda od šumskih gljiva.

Deborina škrinjica također će se ovu subotu pridružiti s prigodnim prodajama i promocijom svojeg asortimana, ali će i novitete predstaviti u petak na trgu pored zgrade tržnice. Ideja trgovine je sačuvati i prezentirati tradiciju spremanja zimnice i raznih prerađevina isključivo s lokalnih Opg-ova i obrta ili sl. pa tako uskoro i iz vlastitog Opg-a. U trgovini Deborina škrinjica svakodnevno je moguće degustirati pojedine proizvode, a cilj je da kupac prije kupnje može ‘isprobati’ i lakše izabrati što će kupiti.

Za ovu subotu, djelatnici trgovine Deborina škrinjica pripremili su degustaciju i prodaju pinci koje će nadalje imati u redovnoj ponudi.  A u subotu, 31. ožujka, na 1. katu zgrade tržnice degustirajte salate, rolade, kolače i iznenađenje iz uskršnje ponude. Na popustu će biti kolači, vina Coslovich i Aurini likeri od 0,5l.  Posebni popusti traju do 15. travnja na poklon pakete.

Pin It on Pinterest