Predstavljen program „Aktivni u zajednici“

 

Kako bi širu lokalnu zajednicu upoznali s provedbom ovog programa „Aktivni u zajednici“ Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva je u suradnji s Gradom Pula, odnosno Vijećem za prevenciju kriminaliteta u gradu Puli u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice Pulaodržala predstavljanje istog.

Predstavljanju su pristustvovali predstavnici udruga, ustanova i institucija koji su zainteresirani za razvoj lokalne zajednice a Upraviteljica Zaklade, Helga Možé Glavan naglasila je važnost društvenog kapitala za kvalitetan život u lokalnoj zajednici, a koji se ponajviše odnosi na međusobno umrežavanje, povezivanje i dijeljenje resursa. „Ljudski kapital je ono što je najveća vrijednost jedne zajednice i to trebamo staviti u funkciju razvoja svake zajednice“, rekla je Možé Glavan. U Gradu Puli program će se provoditi u suradnji s Vijećem za prevenciju kriminaliteta te je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci istaknula kako: „s obzirom da je kriminalitet interdisciplinarna okolnost vrlo je važna aktivnost zajednice koja zapravo može omogućiti podizanje životnog standarda i samim time i sigurnosti u našem gradu. Vrlo nam je bitno da se sami sugrađani osjećaju pozvanima da aktivno sudjeluju u zajednici i kreaciji najboljih prijedloga”.

Kako bi prikupili ideje građana koje su usmjerene prevenciji krimitaliteta i povećanju kvalitete života u Gradu Puli, Zaklada i Grad Pula pozivaju sve građane predlože ideju koju žele realizirati.  Ideju je potrebno prijaviti putem sljedećeg linka:

https://goo.gl/forms/OXr0PMKFl32mSK583. Rok za prijavu ideje je 21.04.2018. godine, nakon čega će Zaklada u suradnji s Vijećem odabrati do 5 ideja za koje će se organizirati javno predstavljanje te u konačnici odabrati jedna koja će se provoditi u Gradu Pula pod mentorstvom Zaklade.

Pozivamo Vas i da se uključite i izrazite svoje mišljenje o životu u Vašem gradu popunjavanjem kratkog upitnika o razvoju društvenog kapitala na sljedećem linku: https://goo.gl/forms/1jfF4QxW5QfHNq8k1 .

Sve ostale informacije o provedbi programa mogu se pronaći na web stranici Zakalde: www.civilnodrustvo-istra.hr.

Pin It on Pinterest