Svjetska boksačka liga stiže u Pulu

 

Pula je domaćin boksačkog spektakla koji će se održati u petak 13. travnja s početkom u 20,00 sati u Domu sportova Mate Parlov, a u sklopu Svjetske boksačke lige snage će odmjeriti članovi Hrvatskih vitezova (Croatian Knights) i Italia Thundersa.

Ovaj iznimno atraktivan sportski događaj predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je direktor Pula Sporta d.o.o. Ivan Glušac izrazio zadovoljstvo što Pula, kao grad boksa, ima priliku ugostiti ponajbolje boksače hrvatske. „Riječ je o najatraktivnijoj sportskoj manifestaciji koji se od početka godine održava u Puli i vjerujem da će publika uživati u mečevima koji nas očekuju“, kazao je Glušac te zahvalio Gradu Puli i Turističkoj zajednici na podršci pri organizaciji koju zajednički potpisuju Pula Sport d.o.o. i Hrvatski boksački savez.

Tajnik Boksačkog kluba Pula ujedno i  predsjednik organizacijskog odbora manifestacije Miro Hlušička naveo je kako su članovi Hrvatskih vitezova koji će nastupiti u Puli Marko Čalić, Mate Rudan, Matteo Komadina, Ante Verunica te Tinko Banabakov. „Svjetska boksačka liga (World Series of Boxing) djeluje od 2008. godine, a svojim osnivanjem je započela novu eru u svijetu boksa, stvorivši ligaško natjecanje najboljih svjetskih boksača kroz najpoznatije timove poput Kube, Rusije, Njemačke, Italije, Velike Britanije, Francuske, Kine i drugih zemalja. U svijetu sporta, Svjetsku boksačku ligu možemo usporediti sa nogometnom Ligom prvaka. Ova liga nam je svima poznata kroz nastupe naših nagrađivanih boksača: Filipa Hrgovića iz Zagreba, Hrvoja Sepa iz Slavonije, Marka Čalića iz Pule, Josipa Bepa Filipija iz Zadra, Marina Mindoljevića iz Splita te istranina Alena Babića“, kazao je Hlušička.

Da Pulu očekuje pravi boksački spektakl potvrdio je i Puljanin Marko Čalić koji je pozvao sve ljubitelje boksa da ispune dvoranu Doma sportova Mate Parlov.

Svjetska boksačka liga je svojevrsna poveznica između amaterskog, olimpijskog boksa te profesionalnih natjecanja. Individualne rang liste boksača vrijede kao kvalifikacijske za svjetska prvenstva i olimpijske igre. Timovi diljem svijeta natječu se u ovom ligaškom formatu koji vodi do faze doigravanja i finalnih natjecanja. Boksački se natječu bez majica i štitnika za glavu u pet rundi po tri minute, u deset težinskih kategorija. Do danas, boksači koji su nastupali u WSB ligi osvojili su 23 olimpijske medalje, dodajući tako dodatnu težinu i uzbuđenje sudjelovanja u Ligi kako za boksače tako i za publiku. U ovogodišnjoj sezoni u Ligi sudjeluju grupa iz Amerike, Azije i Europe sa ukupno 12 timova.

Nacionalni tim Hrvatski vitezovi – Croatian Knights nalaze se europskoj grupi sa timovima iz Italije, Velike Britanije i Francuske. Atraktivni mečevi, poznati boksači, vrhunska organizacija te činjenica da se prijenos mečeva odvija u preko 200 zemalja svijeta, čine ovu sportsku priredbu vrhunskim događajem kako za sportaše tako i za publiku. Prijenos manifestacije iz naše dvorane će biti emitiran uživo na Hrvatskoj radio televiziji te putem satelita i Internet veza u 200 zemalja širom svijeta.

Cijena ulaznice za tribine iznosi 50,00 kuna, a one za parter 140,00, u prodaji se mogu naći od utorka 3. travnja u Domu sportova Mate Parlov te putem Eventima.

Pin It on Pinterest