U subotu se za promet otvara Vodnjanska cesta

 

Rekonstruirana Vodnjanska cesta u duljini od 1,05 kilometara od Bunara do Paganora u subotu, 31. ožujka 2018. godine, oko 11 sati otvorit će se za promet.  

Projekt rekonstrukcije Vodnjanske ceste, kojeg su investitori Hrvatske ceste d.o.o., obuhvatio je širenje prometnice za oko 3 metra, izgradnju pješačke i biciklističke staze, izgradnju tri kružna toka: za naselje Valdenaga, Ruban te na križanju Vodnjanske ceste s Fažanskom cestom. U sklopu projekta izgrađena su i nova autobusna stajališta, javna rasvjeta te je riješena oborinska odvodnja s prometnih površina. 

Manji obim radova po projektu  još se treba završiti, a riječ je radovima uz prometnicu kao što je hortikulturno uređenje i radovi na laguni zbog čega će tijekom mjeseca travnja na snazi još uvijek biti gradilišni uvjeti prometovanja, odnosno prometovanje uz pojačani oprez sukladno prometnoj signalizaciji.

Rekonstruirana Vodnjanska cesta osigurava kvalitetnije, protočnije i sigurnije prometovanje za sve sudionike u prometu, a posebno je to značajno za stanovnike Velog Vrha  kojima su kvalitetno riješeni brojni sporedni ulazi na Vodnjansku cestu.

Vrijednost investicije rekonstrukcije Vodnjanske ceste iznosi 13,3 milijuna kuna bez PDV-a. Izvođač radova je Cesta d.o.o..

Pin It on Pinterest