Oprez u prometu: počinje škola, pripazite na pješake!

 

Nakon proljetnog odmora učenika, ponovo je počela nastava u školom  te je na cesti znatno više djece.

Među njima ima dosta učenika prvih razreda, koji još uvijek nemaju potrebno iskustvo za sigurno prelaženje preko ceste. Pored toga što nemaju iskustva, oni su i nižeg rasta pa se teško uočavaju dok se kreću između parkiranih vozila.

Kako bi učenici sigurno od kuće došli do škole i iz škole se sigurno vratili svojim kućama, skrećemo pozornost vozačima na pojačan oprez na cesti, odnosno da poštuju prometne propisi, a osobito ograničenja brzine.

Brzinu posebno treba  smanjiti prije nailaska na pješačke prijelaze i u zonama škola gdje djeca najčešće prelaze preko ceste.

Radi zaštite djece u prometu, na području Policijske uprave istarske, povodom dana ”Pješice u školu”, sutra će se od 7.30 do 8.30 te od 12 do 14 sati, u zonama škola,  provesti  prometna akciju ”Kontrola poštivanja obaveza vozača prema pješacima”.

U navedeno vrijeme, policijski službenici pojačano će u zonama škola nadzirati propuštaju li vozači na pješačkim prijelazima djecu i druge pješake, a prema vozačima koji ne budu propuštali pješake, poduzimat će se represivne mjere.

Pin It on Pinterest