U subotu u Puli tradicionalna pješačka manifestacija “Hoditi i zdravi biti – La salute viene camminando”

 

Peta po redu pješačka manifestacija „Hoditi i zdravi biti – La salute viene camminando“  kao jedinstven način promocije tjelesne aktivnosti i zdravog načina života, održat će su u subotu 14. travnja 2018. godine, a program ovogodišnje manifestacije predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinare u pulskoj Komunalnoj palači.

Izrazivši zadovoljstvo što je ova hvalevrijedna inicijativa stigla do svog petog izdanja, zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci istaknula je važnost promicanja zdravog i aktivnog načina života. „Želja nam je i ovom manifestacijom potaknuti građane na razmišljanje o vlastitom zdravlju. Odaziv je svake godine sve veći pa tako i ove očekujemo mnoge naše sugrađane koji će nam se priključiti i time podržati akciju“, kazala je zamjenica gradonačelnika.

Uz potporu Grada Pule i Istarske županije, akciju provodi Zavod za javno zdravstvo Istarske županije te će se prema riječima ravnatelja Aleksandra Stojanovića akcija i ove godine istodobno provesti u Puli, Pazinu, Labinu, Umagu, Rovinju i Poreču. „Zavod s istarskih gradovima provodi niz aktivnosti, a ovo je zasigurno jedna od najvažnijih. Provodi se u okviru plana za zdravlje građana Istarske županije odnosno u okviru zdravstvenog prioriteta promocije zdravlja i prevencije kroničnih nezaraznih bolesti,“ dodao je Stojanović.

Pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović dodala je kako će su u sklopu ove aktivnosti, dan ranije u petak 13. travnja učenici pulskih osnovnih škola na dvjema lokacijama u gradu, na Trgu Forum i Trgu kralja Tomislava, aktivno vježbati i time promovirati zdrav način života.

Koordinatorica Savjetovališta za pravilnu prehranu Zavoda za javno zdravstvo IŽ Olga Dabović Rac  kazala je kako će svi sudionici manifestacije „Hoditi i zdravi biti – La salute viene camminando“ tradicionalno dobiti majice i druge edukativne materijale veze uz promociju zdravog načina života, a bit će osigurani zdravi obroci i drugi zanimljivi sadržaji.

Manifestacija u Puli započinje u subotu 14. travnja u 10,00 sati okupljanjem sudionika u Ulici Veruda (ispod Doma Alfredo Štiglić), a hodat će se ruta preko Splendida i Zlatnih stijena, duž Verudele do Bunarine gdje će za sve sudionike biti organizirane zdrave marende.

Pin It on Pinterest