Miletić: Bez obzira na neviđene pritiske, Sabor je donio jedinu ispravnu odluku

 

ZAGREB – U Saboru je danas izglasana ratifikacija Istanbulske konvencije sa 110 glasova „za“, 30 „protiv“, dok su 2 glasa bila suzdržana.

Tom prigodom, predsjednik IDS-a Boris Miletić istaknuo je da „glasanjem za ratifikaciju Istanbulske konvencije, Sabor je, bez obzira na neviđene pritiske, donio jedinu ispravnu odluku.“

– Ujedno je to prvi konkretan korak da ženama i svim žrtvama nasilja pružimo bolju i kvalitetniju zaštitu, na razini najrazvijenijih zemalja Europske unije, kazao je Miletić dodajući kako je „sad na državnim institucijama da što opsežnije implementiraju odredbe konvencije.“

– Što se nas tiče, u Istri, sve regionalne i lokalne institucije na tom će im putu biti iskren i kvalitetan partner!, naglasio je Miletić.

Predsjednik IDS-a izrazio je također veliko zadovoljstvo što je upravo tzv. Amsterdamska koalicija prva inzistirala da se pitanje Istanbulske konvencije stavi na stol i da se sad možemo okrenuti rješavanju ostalih nagomilanih problema.

– Natjerati Vladu da se u što kraćem roku očituje oko Istanbulske konvencije i da ta točka konačno dođe na dnevni red velik je uspjeh za našu stranku. Pokazali smo dosljednost, nešto što se na žalost u hrvatskoj politici rijetko viđa, kazao je Miletić zaključivši pri tom da je najvažnije što nas ratifikacija tog važnog dokumenta legitimira kao modernu državu i društvo.

Pin It on Pinterest