Gradonačelnik Miletić obišao radove izgradnje prometnica u zoni Max Stoja

 

Povodom sutrašnjeg otvaranja za promet rekonstruiranog privoza iz smjera Ulice Veruda prema rotoru na raskrižju Ulice Stoja i Veruda  i odvojka prema Ulici Valkane, a koje će biti u funkciji prometovanja tamošnjim mještanima naselja Zelenike, pulski gradonačelnik obišao je danas  radove na prometnici koja je u završnoj fazi ocrtavanja signalizacije.

Radovi izgradnje prometnica s pratećom infrastrukturom u okruženju trgovačkog centra Max Stoja izvode se u fazama i teku planiranom dinamikom.  Prva faza je izgradnja rotora na raskrižju Ulice Stoja i Veruda s pripadajućim privozima te izgradnja novog kraka (prometnice) prema trgovačkom centru Max Stoja. Upravo je ova faza u završnici izvođenja zbog čega će djelomično biti puštena u promet.

Radovi će se, sukladno planiranoj dinamici nastaviti odvijati u nastavku Ulice Stoja te do križanja s Ulicom Katalinića Jeretova. Istovremeno se izvode radovi na izgradnji prometnica unutar zone kamenoloma, aktivnosti i radovi koji su u međuovisnosti s radovima izgradnje trgovačkog centra Max Stoja.  Na tom aktivnom gradilištu  u zoni kamenoloma izvest će se ceste koja će spajati Ulicu Fižela i Ulicu Stoja s odvojkom prema trgovačkom centru.

 

Podsjetimo, pristupna prometnica prema rotoru iz mjera Ulice Veruda ima dva nova autobusna ugibališta,  koliko će ih biti i na prometnici koja spaja rotor na postojeću prometnicu u Ulici Stoja (prema kupalištu). Osim toga u spojnom dijelu na Ulici Stoja predviđa se izgradnja dodatnog nogostupa.

Usporedno s radovima izgradnje prometnica polaže se i ostala komunalna infrastruktura koja je bila predmet zajedničke nabave Grada Pule, Vodovoda Pula d.o.o., Pragrandea d.o.o. i Plinare d.o.o.

Vrijednost investicije iznosi oko 14,1 milijun kuna s uključenim PDV-om a radovi će se okončati do planiranog otvaranja trgovačkog centra Max Stoja.

Do okončanja radova na snazi je i dalje privremena regulacija prometa koja će prilagođavati, nastavno na dinamiku izvođenja radova i mogućnosti na terenu.

Pin It on Pinterest