Otvoren 11. Festival dječje knjige Monte Librić

 

U pulskoj Zajednici Talijana – Circolo danas je otvoren Festival dječje knjige Monte Librić, a 11. izdanje ovog vodećeg festivala dječje književnosti u Hrvatskoj otvorio je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

„Zbilja mi je drago da je upravo u Puli festival Monte Librić prerastao u jedan od najznačajnijih dječjih festivala u Hrvatskoj koji njeguje, prepoznaje i promiče književnu produkciju za djecu. Siguran sam da će naši najmlađi, ali i oni nešto stariji za vrijeme njegova trajanja imati priliku uživati u bogatom programu te da će pronaći nešto za sebe“, kazao je gradonačelnik Boris Miletić.

U ime istarske županije okupljene je pozdravio župan Valter Flego koji je naglasio kako su upravo dječje knjige važne za razvoj ljubavi prema čitanju dok je predsjednik Zajednice Talijana Fabrizio Radin podsjetio na izvrsnu dugogodišnju suradnju s organizatorima Festivala. U ime Ministarstva kultura Republike Hrvatske okupljenima se obratila Mihaela Majcen Marinić.

Direktorica Monte Librića Slavica Ćurković kazala je kako će se ovogodišnji festival dječjih autora i nakladnika poigrat animacijom kao glavnom temom, a na brojnim programima i radionicama, likovi iz knjiga oživjet će kroz animirane formate, ali i kroz kazališnu umjetnost.

11. festival Monte Librić traje do 29. travnja, a u sklopu programa bit će prikazani i animirani filmovi domaćih autora. U izložbeno-prodajnom dijelu, svoje naslove izložit će više od 60 nakladnika iz Hrvatske i Italije. Pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture RH, Istarska županija, Grad Pula, Talijanska Unija, Zajednica Talijana Pula, Ministarstvo vanjskih poslova Republike Italije i Pučko sveučilište u Trstu, a organizator je Udruga Sa(n)jam knjige u Istri te  suorganizatori Castropola d.o.o. i Zajednica Talijana Pula.

Foto galerija na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1496947463750664

 

Pin It on Pinterest