HGK ŽK Pula predstavljene mogućnosti sufinanciranja poduzetničkih projekata sredstvima EU fondova

 

U HGK Županijskoj komori Pula 24. travnja održana je prezentacija o mogućnostima sufinanciranja poduzetničkih projekata sredstvima EU. Prezentaciju je organizirala Hrvatska gospodarska komora kako bi se mikro, mali i srednji poduzetnici upoznali s mogućnostima sufinanciranja korištenjem sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova kroz bespovratna sredstva te financijske instrumente.

Igor Bobek iz Sektora za međunarodne poslove i EU HGK, u sklopu kojega djeluje i Europska poduzetnička mreža (EEN) predstavio je usluge HGK, usluge EEN-a te najavio natječaje koji će biti na raspolaganju poduzetnicima ove godine.

Naglasak prezentacije bio je na natječaju Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP, za koji će se prijave zaprimati od 3. svibnja. Riječ je o natječaju koji je namijenjen djelatnosti prerađivačke industrije i djelatnosti informacije i komunikacije, uz određene iznimke. Prihvatljive aktivnosti u okviru natječaja su ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu, čiji je cilj izgradnja/rekonstrukcija i opremanje novih ili održavanje i opremanje postojećih proizvodnih kapaciteta.

Usluge Hrvatske banke za obnovu i razvitak  predstavila je voditeljica područnog ureda HBOR-a za Istru, Cinzia Zubin. Pritom su predstavljene mogućnosti sufinanciranja učešća tvrtki koje se javljaju na natječaje za EU sredstva te posebice ESIF krediti za rast i razvoj kao oblik dugoročnih investicijskih kredita.

Pin It on Pinterest