Istarski župan upriličio prijem za veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj

 

Istarski župan Valter Flego danas je u sjedištu Istarske županije, u Puli, u nastupni posjet primio veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj NJ.E. g. Williama Roberta Kohorsta.

Župan Flego je na početku prijema predstavio veleposlaniku Kohorstu županiju, njezine glavne gospodarske grane te naglasio kako Istra slovi kao najrazvijenija hrvatska regija, da je njezin BDP 25-26% veći od ostatka zemlje i jedina regija koja bilježi rast zaposlenosti i stanovnika.

„Jedna trećina ukupnog turističkog prometa hrvatske ostvaruje u Istri. Iako smo prvenstveno prepoznati kao turistička regija, posebno smo ponosni na činjenicu da je u strukturi našeg BDP-a proizvodnja ipak na prvom mjestu, iza nje slijede usluge i trgovina, na trećem mjestu turizam pa poljoprivreda itd.“, kazao je župan Flego istaknuvši otvorenost Istarske županije za sve oblike suradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama, a ponajviše za ulaganje u gospodarstvo Istre i rad na privlačenju stranih odnosno američkih ulagača.

Osim stručnosti u poslovanju nekretninama, g. Kohorst je poznat po svojim poduzetničkim sposobnostima, vještinama upravljanja i velikom iskustvu na području financija pa je pozorno slušao pojašnjenje župana Flego koja je točno tajna uspjeha Istre. Pohvalivši postignuća, jak turizam Istre i njezinu snažnu proizvodnju, veleposlanik je istaknuo kako zasigurno imamo sve predispozicije za privlačenje velikih investicija a posebno daljnji razvoj turizma kroz cjelogodišnju turističku ponudu.

Na samom kraju, župan i Veleposlanik su oboje naglasili da su doživjeli ovaj susret kao poticaj za daljnju suradnju i obvezali se zajedničkim naporima raditi na nastavku započete komunikacije, kao i na unaprijeđenu uvjeta za privlačenje kvalitetnih investicija u Istru.

Zaključili su da je od obostranog interesa da se u što skorijoj budućnosti stvore bolji preduvjeti kako bi se potencijalnim ulagačima olakšao put od planiranja do ostvarenja projekata koji su od interesa za gospodarski razvoj Istre.

Pin It on Pinterest