Pula u prazničkom ruhu povodom proslave Dana Grada Pule

 

U 48 programa Puljani će imati priliku uživati u sklopu predstojećih važnih datuma Međunarodnog praznika rada 1. svibnja, Dana Grada Pule 5. svibnja i Dana Europe 9. svibnja. Postavljene zastavice na više lokacija u gradu nagovještaj su brojnih događanja.  

Najavljeni vikend program donosi niz raznovrsnih programa namijenjenih svim uzrastima. U subotu u 10 sati na gradskoj Tržnici održati će se promenadni koncert KUD-SAC Lino Mariani uz gošću Vesnu Nežić – Ružić pod nazivom „Conerto di primavera“, dok će sat kasnije na Trgu Portarata udruga Sense&Danceobilježiti Međunarodni dan plesa, nastupom svojih polaznika. Istovremeno u Pulskoj luci započeti će tradicionalna pulska regata koja promiče tradicijske vrijednosti jedriličarskog sporta u Puli. Regata se održava po 54. put a četvrtu godinu zaredom ruta jedrenja obuhvaća Pulsku luku i Brijunsko otočje, a započinje na Riječkom gatu. Večernji program donosi ljubiteljima opere novi prijenos uživo iz njujorške Metropolitan opere u Kinu Valli  izvedbom Cendrillon Julesa Messeneta, a u 20 sati paralelno će se odvijati dva glazbena programa; u Svetim srcima 2. Susret pjevačkih zborova pod nazivom ‘Višeglasni zagrljaj’ te u neposrednoj blizini, na Kaštelu, treće izdanje glazbene manifestacije ‘Prvi maj geri!’ sa četiri koncertna gostovanja. U 22 sata u Klubu Kotač u DC Rojc, održati će se label/klupska večer  ‘Stuba music – take off’, koja donosi viziju dvojice zaljubljenika u techno kulturu s ciljem pružanja nekomercijalnog techno doživljaja svima koji su željni izlaska na ples U nedjelju, u 20:00 u Istarskom narodnom kazalištu višestruko nagrađivani plesač, glumac i autor, Ivan Blagajčević izvesti će plesni nastup pod nazivom XXY.

Višednevni programi koji su već započeli a koji se još stignu posjetiti tijekom vikenda jesu Monte Librić, Festival dječje knjige u Zajednici Talijana, Revija srpskog filma u Kinu Valli te izložba „Novi građani“, Festival fotografije Organ Vida u Galeriji Makina.

PROGRAM PROSLAVE MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA – ŠIJANSKA ŠUMA, 01.05.2018.

10,30-Otvaranje programa

Kućni bend In Vino Veritas

11,00-11,30 KUD „Uljanik“

11,00- Turnir u pljoćkanju

11,00-Dječji kutak: Udruga Birikina

11,40-12,10 KUD „Matko Brajša Rašan“-mješoviti pjevački zbor

12,15-12,30 Pulske mažoretkinje

12,35-12,50 Puhački orkestar grada Pule

12,50- Pozdravni govori

Obraćanje Gradonačelnika

13,00- Podjela besplatnih porcija graha

13:15- Kućni bend In Vino Veritas

14,30- Glazbeno-scenski programi

17,00- Turnir u nogometu

18,00- Kućni bend In Vino Veritas

Pin It on Pinterest