Središnja proslava Međunarodnog praznika rada u Šijanskoj šumi

 

Proslava Međunarodnog praznika rada u Šijanskoj šumi glavni je događaj progama  1. svibnja.

Program počinje već u od 10.30 sati uz glazbu – Kućni band In Vino Veritas te slijedi turnir u pljoćkanju i dječji kutak uz Udrugu Birikina.

Glazba Puhačkog orkestara Grada Pule na repertoaru je u 12 sati poslije kojih će nastupiti pulske mažoretkinje.

Svojim sugrađanima obratit će se gradonačelnik Pule Boris Miletić netom prije podijele besplatnih porcija graha u 13 sati.

Kućni bend – In Vino Veritas zagrijavat će atmosferu u Šijanskoj šumi, ujedno i zaključiti cjelodnevni program,  kojeg je dio i neizostavan turnir u nogometu predviđen u 17 sati.

Osim u Šijanskoj šumi tradicionalno obilježavanje proslave Međunarodnog praznika rada održat će se i na Trgu Portarata nastupom KUD – SAC Lino Mariani i Puhačkog orkestara Grada Pule, a položit će se i vijenci na spomen ploču palim radnicima 1920. godine.

U 11 sati predviđen je start zadnjeg plova Pula – Pesaro, JK Uljanik plovidba.

Dan prije, u ponedjeljak 30. travnja s početkom u 10 sati na Trgu Forum održat će se Susret Povijesnih vozila, Auto moto klub Pula-Pola i Lancia club.

Od 11 do 16 sati u Pulskoj luci  održat će se regata ”Tra le isole”, JK Uljanik plovidba, a u 18 sati program Spomen – soba Antonija Smareglie u produkciji studenata pjevanja Muzičke akademije.

Pin It on Pinterest